Catherine Keyl vindt BN’ers in tv-show Marieke Elsinga heel triest

Catherine Keyl vindt de bekende Nederlanders die deelnemen aan de Marieke Elsinga-flop Alles is Muziek heel erg triest. “Die moeten wel héél veel betaald krijgen om hieraan mee te doen!”

Catherine Keyl en Marieke Elsinga © RTL, Tom Cornelissen

De BN’ers die meedoen aan de Marieke Elsinga-flop Alles is Muziek stellen hun reputatie in de waagschaal voor een paar grijpstuivers: als volstrekte dwazen paraderen ze over het scherm terwijl ze op sjoelbakken rammen, colaflesjes stukgooien en zakken chips in hun mond leegstorten. Het is volgens Catherine Keyl gewoon shockerend.

Catherine kritisch

Catherine kan niet geloven dat er BN’ers zijn die zich hiervoor lenen. “Ik heb gekeken naar Alles is Muziek van Marieke Elsinga, en ook ik heb weggezapt. Het was een drama! Ik dacht: die moeten echt wel heel veel betaald krijgen om hieraan mee te doen. Het was te gênant voor woorden”, zegt ze in de Story.

RTL 4 heeft ondanks alle commotie besloten om de show van Marieke niet te schrappen, maar in te korten. En dat betekent dat vanavond Monique Smit, Henry Schut, Klaas van der Eerden en Tommie Christiaan voor de leeuwen worden gegooid. Ook zij zullen worden gebasht door critici die dit zwakzinnige televisie vinden.

‘Het is debiel’

Die bashende critici hebben volgens Catherine gelijk. “Op een fles slaan om muziek te maken, dat is toch debiel?!”

Als BN’er kun je beter meedoen aan iets als Het Perfecte Plaatje, adviseert ze. “Dat Het Perfecte Plaatje wel scoort, heeft er mee te maken dat de bekende deelnemers moeten presteren. Bij The Masked Singer en Make Up Your Mind zit een verrassingselement. Daarom scoort het. Mensen hebben thuis wat te raden. En de kostuums zijn waanzinnig.”

‘Zó slecht’

Catherine krijgt in de Story bijval van Hans van der Togt. De vroegere Rad van Fortuin-ster heeft tegenwoordig zó weinig te doen dat hij nog meer tv kijkt dan Angela de Jong, maar Alles is Muziek heeft hij toch echt overgeslagen.

Hans: “Ik heb alleen een paar voorstukjes gezien van het nieuwe programma van Marieke Elsinga. Dat vond ik zó slecht, dat ik niet naar de show heb gekeken. Zelf word ik drie tot vier keer per jaar nog gevraagd om in een programma te verschijnen, maar daar zeg ik altijd nee tegen.”

Imagoschade

Meedoen aan een tv-programma dat als infantiel wordt beschouwd kan schadelijk zijn voor de reputatie van een BN’er. Het kan bijvoorbeeld leiden tot het verlies van geloofwaardigheid en respect, zoals bij Irene Moors is gebeurd. Zij zat twee weken geleden in de première van Alles is Muziek hysterisch te rammen op een sjoelbak.

Een daling van de populariteit kan invloed hebben op de carrièremogelijkheden van BN’ers. Voor Irene maakt dat niet zoveel uit – die zit toch al parttime achter de geraniums – maar voor jongere talenten heeft dat meer impact. De BN’ers die in de komende afleveringen zitten zullen dan ook flink balen van het besluit om de show door te zetten.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen