BLVD-ster André Dongelmans loopt vaak op hakken: ‘Heel mooi’

André Dongelmans, bekend als acteur en als deskundige in RTL Boulevard, loopt vaak op hakken. Hij doet dat niet om aandacht te trekken, benadrukt hij. “Ik vind het gewoon mooi.”

André Dongelmans © RTL, Instagram

Het is nu een paar maanden geleden dat André Dongelman een post plaatste op Instagram waarin hij aangaf verbaal te zijn aangevallen op straat vanwege het dragen van hakken. Hij had naar de première van een film roze pumps aan, maar dat werd niet door iedereen begrepen. “Onderweg naar huis werd ik aangesproken door een random voorbijganger.”

Roze hakken

André liep toen alleen, schreef hij. “Hij zei tegen me: ‘Hey, wat are you doing? Hey! Noooo nooooo! Common! Why!!!?‘ Hij was diep teleurgesteld in mij. Ik verdrietig omdat ik me even kort een klein beetje kon voorstellen dat er mannen zijn die dit dagelijks mee maken.”

Hij baalde er stevig van, maar laat zich niet uit het veld slaan: “Al vanaf de peuterschool vond ik het leuk om OOK vrouwenkleren aan te trekken, op school uit de verkleedkist, en thuis uit de kast van m’n zus. En nu Scapino grote maten hakken heeft kan ik weer een beetje 💪🏿😃.”

Goede kant op

Hoe blikt André terug op dit hakkenvoorval? Hij vertelt in de Party: “Het gaat mij er voornamelijk om dat ik het heel fijn vind dat ik een groep representeer, zeg maar. Dat een groep mensen hopelijk daardoor het ook durft en misschien gaat er een groep mensen ook een beetje nadenken over wat ze roepen, want het kan schadelijk zijn.”

Hij vervolgt: “Kijk, voor mij niet, maar er zijn mensen die elke dag op hakken lopen en die horen dat dan elke dag. Onlangs had ik de hakken ook aan (op de filmpremière van Toen Ik Je Zag, red.) en toen ging het goed. Ik heb niks gehoord, dus het gaat de goede kant.”

‘Niet voor aandacht’

Weekblad Party vraagt hem: “Wat brengt het dragen van pumps jou?”

André, die overigens heteroseksueel is, daarop: “Dat zou dezelfde vraag zijn als ‘wat brengt het dragen van sneakers jou’ en die vraag stel je ook niet, denk ik. Het brengt mij niets anders dan dat ik het mooi vind.”

Vrouwenkleren

Wil André naast pumps ook vrouwenkleding gaan dragen? “Nee, maar als ik een rol krijg waar ik vrouwenkleren voor moet aantrekken, doe ik dat. Ik loop nu in een voorstelling ook in een soort lange jurk en dat vind ik hartstikke leuk.”

“Kijk naar Game Of Thrones, al die gasten, die ridders, lopen ook in van die jurken. Ik hou daarvan. Ik vind dat ook een heel coole stijl van kleden.”

Instagram

De bewuste Instagram-post van André kunt u hier bekijken.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u hakken over het algemeen mooi staan bij een man?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen