Wilfred Genee onthult eisen Mark Rutte: ‘Geen boeren in de studio’

Wilfred Genee onthult dat de politici die bij Vandaag Inside op visite komen flink wat noten op hun zang hebben. Zo heeft premier Mark Rutte een hele waslijst van mensen die hij niet in de studio wil.

Wilfred Genee en Mark Rutte © SBS, NPO

De SBS 6-show Vandaag Inside hield ze lange tijd buiten de deur: politici die op campagne zijn. Merkwaardig genoeg ging de poort wél wagenwijd open voor minister-president Mark Rutte en dat kwam de redactie op flink wat kritiek te staan. Daarop werd besloten om ook andere politieke kopstukken te ontvangen.

Hugo’s eisen

Na Caroline van der Plas zit vanavond Hugo de Jonge in de studio van Vandaag Inside. Voor morgenavond is Sigrid Kaag gevraagd, maar zij wordt geadviseerd om vooral niet te gaan. En maandag, anderhalve dag voor de verkiezingen, is het dan tijd voor Mark Rutte.

Zowel Hugo als Mark hebben een aantal eisen op tafel gelegd, verklapt presentator Wilfred Genee. Zo wil Hugo vooral over zijn plannen met de woningmarkt praten. “We mogen ook niet meer over de mondkapjes beginnen enzovoorts, want daar is hij niet meer van. Dan denk ik: wat zitten we hier nou met z’n allen te doen?”

Niet mee akkoord

Tafelgast Angela de Jong vindt het ongelooflijk. “Daar ga je toch niet mee akkoord dan, neem ik aan?”

Wilfred: “Nou ja, wat denk je?”

Angela: “Je krijgt die eisen, dan zeg jij nee, en dan komt hij toch?”

Johan Derksen: “Als hij binnenkomt, dan zitten wij hier allemaal met een mondkapje op.”

Wilfred: “Ja, wat denk je nou zelf? Ja hallo, je kent het programma toch een klein beetje?”

Angela: “Ja, dat lijkt me ook, maar dat ze dan toch van tevoren zo’n eis op tafel leggen, vind ik al bizar.”

Niet met boeren

En wat wil Mark Rutte? Wilfred verklapt: “We hebben dat ook bij Rutte doorgekregen. Er mogen geen boeren in het publiek zitten, geen toeslagenouders, mensen uit Groningen niet, er mag geen politiek duider aan de bar zitten. Het wordt dan wel ingewikkeld.”

Johan wordt er doodmoe van. “De huidige politici acteren een prominente politicus, maar dat zijn ze helemaal niet. Dat is de kracht van die Van der Plas, want die is in elk geval zichzelf. Die kan je buurvrouw zijn.”

Update 17.00 uur

Volgens de VVD kloppen de beweringen van Wilfred slechts ten dele:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Mark Rutte wil niet met boeren, politiek watchers en mensen uit Groningen geconfronteerd worden. Begrijpelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen