Wendy van Dijk ontdekte na járen waarom ze zo’n slechte huid had

SBS 6-grootheid Wendy van Dijk heeft jarenlang rondgelopen met een slechte huid, zonder dat ze precies wist waar dat vandaan kwam. Uiteindelijk ontdekte ze het. “Dat is heel belangrijk.”

Wendy van Dijk © NPO

Veel mensen kennen Wendy van Dijk als presentatrice van oppervlakkige programma’s, maar ze is zoveel meer dan dat. Ze is namelijk ook gezondheidspredikant en positiviteitsgoeroe. Daar heeft ze een heel platform omheen gebouwd, dat ze ook wil voortzetten als haar televisiecarrière ten einde komt, bijvoorbeeld nu haar man is gestopt als haar baas.

Wendy’s zoektocht

Het is Wendy’s passie. “Ik vind de combinatie zo fijn omdat ik mijn tv-werk heel leuk vind, maar als dat zou stoppen, dan hoop ik dat al het andere op deze manier kan blijven voortbestaan”, zegt ze in de Weekend.

Gezondheid is altijd extreem belangrijk geweest voor Wendy, maar ze is zich pas op latere leeftijd gaan verdiepen in voeding. “Naarmate ik ouder werd, ontstond er een eigen zoektocht naar welke voeding bij mijn lijf past, waar ik tegen kan en wat mij energie geeft.”

Lactose-allergie

Die zoektocht heeft Wendy een ander soort mens gemaakt. “Ik vind: schoonheid komt van binnenuit en dat blijkt uit alles. Als je goed beweegt en goed op je voeding let, afgestemd op wat voor jou goed werkt, dan ga je stralen. Ik had vroeger huidproblemen, ik wist niet dat ik een lactose-allergie had, om maar wat te noemen.”

Als je dat soort dingen over jezelf te weten komt, dan wordt alles beter, aldus Wendy. “Als je daar op een gegeven moment achterkomt en goed bent voor jezelf, door op tijd op de rem te staan bijvoorbeeld, dan kom je al een heel eind. Geluk staat eigenlijk voor dat je weet wat voor jou werkt, dat is heel belangrijk.”

Kwarkjes

En kwarkjes of yoghurtjes met lactose? Die werken dus niet voor Wendy. Sinds ze dat allemaal in de koelkast laat staan, is ze ontzettend gegroeid als mens. Van binnenuit. En dat probeert ze ook mee te geven aan haar kinderen. “Ik heb ze allebei van jongs af aan meegeven: volg je intuïtie, luister naar je onderbuikgevoel.”

Haar kinderen zijn nu net als Wendy. “Ik ben niet zo van de ratio, meer van gevoel. Ik merk dat zij beiden die intuïtie enorm hebben ontwikkeld. Op die manier praten ze ook, van: ‘Ik weet het niet, het voelt niet goed.'”

Een beetje wat Angela de Jong heeft met al haar programma’s zeg maar.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wendy van Dijk: inspirator of holle praatjes?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen