‘We zijn te hard voor John de Mol? Hij moet zich doodschamen!’

Privé-baas Evert Santegoeds praat onzin als hij zegt dat we allemaal niet zo hard moeten zijn voor John de Mol, vindt AD-mediajournalist Marcus den Blanken. “Hij moet zich juist kapotschamen!”

John de Mol © William Rutten

John de Mol heeft misschien wel zijn slechtste tv-productie ooit afgeleverd: Avastars, een programma waarin digitale poppetjes het al dansend en zingend tegen elkaar opnemen. Vriend en vijand heeft deze ouderwets ogende show afgekraakt, maar Privé-baas Evert Santegoeds vindt dat gemeen. “Iedereen zit maar weer op John te hakken!”

Kapotschamen

Het is lief dat Evert zo in de bres springt voor zijn werkgever, maar AD-mediajournalist Marcus den Blanken vindt zijn beklag overdreven. Hij wijst erop dat John helemaal niet zo ‘zijn nek uitsteekt’ als Evert beweert, omdat er in het buitenland reeds Avastars-achtige shows zijn gemaakt en die er echt véél beter uitzien.

Marcus in de AD Mediapodcast: “Dan wordt er gezegd: ‘Ja, mensen moeten niet zo hard zijn voor John de Mol, want hij probeert dingen.’ Nou, als jij iets probeert wat al gedaan is en je voert het zo slecht uit, dan moet je je gewoon kapotschamen. Dan is het niet lovenswaardig dat je dit geprobeerd hebt. Ik begrijp daar niks van.”

Clubhonk van Talpa

Het is Evert volgens Marcus niet kwalijk te nemen. “Dat is het clubhonk van Talpa, dat is prima. Maar dit was gewoon echt… Je moet je schamen dat je dit bedacht hebt. Dat meen ik.”

De Netflix-variant van Avastars (zie onderstaand) ziet er veel gelikter uit, vindt zijn collega Angela de Jong. “Ik heb van Netflix alleen maar dat ene fragmentje gezien wat op Twitter rondging. Maar dat snapte ik in ieder geval: dat is al logischer, want dat zijn monsters. Dat zijn geen mensen.”

Treurig

John probeert in Avastars om mensen na te bootsen. “Het probleem met Avastars is dat je geacht wordt om te kijken naar iets wat een soort mens moet verbeelden. En daar lijkt het natuurlijk in de verste verte niet op”, aldus Angela.

Ze vervolgt: “Het gekke is: als je van iemand hoort of je leest dat iemand iets echt heel erg verschrikkelijk vindt, dan ga je al van het ergste uit en dan valt het eigenlijk 9 van de 10 keer mee. En nu was het gewoon nog erger dan ik me had voorgesteld. Ik vind het echt treurig hoe je dit verzonnen krijgt.”

‘Het is nep!’

Angela vindt het écht slechte tv. “Het feit ook dat je als kijker natuurlijk zit te kijken naar een presentator en naar juryleden die een uit hun hoofd geleerde tekst hebben over dat optreden, want ze zien niks… En dan gaan ze zeggen: ‘Nou, ik vond net een film waar ik naar zat te kijken.’”

“Wat zie je dan? Je ziet niks. Alles wordt met de computer ingevuld! Het is gewoon nep!”

Netflix’ Avastars

De Avastars van Netflix:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen