Waar werd André van Duin mee gechanteerd? ‘Ga ik niet zeggen’

De chantagezaak rond André van Duin is gesloten. De persoon die dirt over hem wilde verspreiden is gepakt en heeft zijn excuses aangeboden. Maar waar heeft hij nou eigenlijk mee gedreigd?

André van Duin © NPO

André van Duin maakte begin februari bekend dat hij werd gechanteerd en daar aangifte van heeft gedaan. Hij gaf aan dat het leugens betrof die mogelijk verspreid zouden worden in de media. Inmiddels is de chanteur gepakt en deze heeft zijn excuses aangeboden. Het OM gaat die persoon daarom niet vervolgen, al geldt er wel een proeftijd van twee jaar.

‘Niet roeren in de zaak’

Er overheerst in huize-Van Duin vooral opluchting. “Ik ben blij en opgelucht. Het voelt wel goed. Het is een vervelende zaak, dus ik ben blij dat het zo opgelost is, prima. Natuurlijk maak je je zorgen, maar dat moet je verder uit handen geven aan de advocaat en dat is goed afgelopen. Daar ben ik blij om”, reageert de komediant op Radio 538.

Volgens André is er echt sprake van spijt. “Ja, ja, zeker. Eindeloos veel excuses. Maar ja, ik wil er verder niet zoveel over zeggen, want ik ben blij dat het zo opgelost is, dus je moet er verder niet in gaan zitten roeren in zo’n zaak. Ik vind het wel goed zo. Ik ben er klaar mee eigenlijk zeg maar.”

Meteen actie

Het is goed geweest om direct actie te ondernemen, zo blikt André terug. “Dat is het beste, hè? De eerste klap is een daalder waard zeggen ze altijd. Je moet het meteen doen. Je weet het nooit tegenwoordig. Je moet heel voorzichtig zijn, dus ik heb meteen een advocaat erop gezet en die heeft het allemaal rechtgetrokken gelukkig.”

Was het zijn eigen idee om direct naar buiten te treden? “Ja, zeker, meteen ja. Ik heb het wel overlegd met Joop natuurlijk, want ik overleg altijd alles met Joop. Die vond het ook een goed idee. We hebben meteen Knoops in de armen genomen en die heeft het allemaal afgehandeld.”

Waarmee gechanteerd?

De grote vraag is: waar werd André nou mee gechanteerd? Dat wil hij niet zeggen. “Ik ben een beetje voorzichtig met m’n antwoorden allemaal, want je zegt zo teveel en dan komt het bij allerlei kanalen weer terecht en dan wordt het weer anders uitgelegd.”

Gastheer Frank Dane lachend: “Ja, maar dat hopen wij natuurlijk, André. Hahaha. ‘Hij zei nú iets geks op 538!’”

André: “Ja, maar het is niet zozeer jullie, maar de hele wereld luistert mee en alles wat je zegt lees ik binnen vijf minuten weer terug op allerlei kanalen in andere vormen, dus dat moet je niet hebben.”

‘Nee, nee, nee, nee’

In welke vorm heeft de chanteur excuses aangeboden? “Die zijn bij Knoops binnengekomen en niet bij mij.”

Heeft André een gesprek gehad met de chanteur? “Nee, nee, nee, nee, nee, nee, nee.”

En tot slot vraagt Frank zich af: is André überhaupt chantabel? “Hahaha. Blijkbaar niet. Gelukkig niet dus. Nee, nee, nee.”

Voor juicekoningin Yvonne Coldeweijer is het toch een ietwat onbevredigend einde. “Is it just me? Nu wil ik eigenlijk nog steeds weten war de verdachte André van Duin mee probeerde te chanteren. 😂.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Frank Dane vraagt André van Duin of hij chantabel is. Wat denkt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen