Sophie Hilbrands vriend Waldemar Torenstra krijgt straf: ‘Viespeuk’

Waldemar Torenstra, de geliefde van Sophie Hilbrand, krijgt een flinke veeg uit de pan van Yvonne Coldeweijer. Zij stelt dat de acteur ‘echt een viespeuk’ is. “It’s just creepy, man. It’s creepy.

Waldemar Torenstra, Yvonne Coldeweijer en Sophie Hilbrand © NPO, YouTube, NPO

RTL 4-presentatrice Geraldine Kemper maakt flink wat los met haar verhaal over de manier waarop mannen haar bejegenen in Amsterdam. Yvonne Coldeweijer herkent zich erin. “Geraldine spreekt zich uit over creeps. Hierover wil ik ook graag mijn verhaal doen. Het gaat om één creep in het bijzonder: Waldemar Torenstra.”

Viespeuk

Waldemar, de geliefde van Sophie Hilbrand, gedraagt zich erg onprettig in het openbare leven, zegt Yvonne in haar podcast De Juice Show. “Dat is echt een viespeuk hè. Ik ben hem echt in Amsterdam denk ik wel twee of drie keer of zo tegengekomen. Ik heb hem een keer in de Jordaan gezien en een keer op die brug bij Centraal daarzo.”

Dat was vóórdat Yvonne zo bekend was. “Het viel me op dat hij je heel erg aankijkt als je langsloopt. Ik was toen nog niet bekend ofzo en hij komt gewoon al van ver aanlopen met een blik van: wat een lekker kippetje loopt hier. En als je gewoon op straat loopt als vrouw, dan zie je zo per ongeluk dat iemand kijkt, en dan denk je: kijkt die nou naar mij?”

Superongemakkelijk

Het zorgt voor ongemak, aldus Yvonne. “Hij begint al vanaf superver te kijken, terwijl je weet als vrouw: ik moet daar nog langs lopen. Dat is echt superongemakkelijk. Dus hij komt dichterbij, dichterbij. En hij blijft je echt doordringen met die ogen. Dat ik echt dacht van: Jezus. Echt gênant. Dan kijk je zo een beetje weg. Ik zei niks, nee.”

Het lijkt erop dat Waldemar zijn bekendheid aanwendt om te scoren met straatflirts, aldus Yvonne. “Het was vooral van: ik ben heel lekker, ik ben echt fantastisch en ik vind jou dat ook, kijk eens even wat ik van jou vind.”

‘Wat heftig’

Volgens Yvonne was het geen incident. “Iets van een jaar later of zo, kwam ik hem weer ergens tegen. Toen deed hij het weer. Toen dacht ik: hij doet dit bij iedereen. Wat heftig. Hij loopt zo op straat! Hoeveel meiden zouden stoppen en lachen en ‘hoi’ ofzo zeggen en wat dan? Hij móet een cheater zijn, het moet!”

Was het niet gewoon een onschuldige flirt? “Het was niet flirten. Weet je wel, soms loopt ook iemand langs en daar vang je de blik van. Dat is leuk. Ja, dat was dit niet. Dit was gewoon een stalker. Zo keek hij. Flirten is echt niet erg. Ik zou dit nooit zo benoemen als het niet heel weird was. It’s just creepy, man. It’s creepy. That’s it. Weet je?”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen