Sam Hagens krijgt een 4 van Angela de Jong: ‘Ongeschikt voor VI’

Sam Hagens heeft er een onverwachte invalbeurt bij Vandaag Inside op zitten: hij zat gisterenavond op de plek van Wilfred Genee. Welk cijfer hij krijgt van Angela de Jong? Een 4… Pijnlijk.

Sam Hagens en Angela de Jong © SBS 6

Als er iemand overloopt van de ambitie bij SBS 6 dan is het Sam Hagens wel. Hij is bekend geworden als politiek verslaggever van Hart van Nederland, maar wilde dolgraag tv-presentator worden. Dat is hem gelukt: hij is momenteel te zien als presentator van HLF8. En gisteren mocht hij zelfs de kijkcijferhit Vandaag Inside presenteren.

Wilfred absent

Sam zat op de stoel van Wilfred Genee, omdat hij onverwacht niet aan het werk kon. “Z’n zoontje had een ongeluk op het voetbalveld dus hij kon er op het laatste moment niet bij zijn. Maar jullie gaan mij er doorheen loodsen toch?”, vroeg hij aan stamgasten Johan Derksen en René van der Gijp.

Het uurtje VI zonder Wilfred maakte duidelijk dat dit programma niet zomaar door iedereen gepresenteerd kan worden. Het vertrouwde gevoel en het ritme was er echt vollédig uit.

Een 4 van Angela

Angela de Jong heeft ook gekeken en is niet enthousiast over Sam. “Welk cijfer gunt Sam Hagens zichzelf voor zijn onverwachte invalbeurt als presentator bij Vandaag Inside? Een acht voor zijn lef, zou ik zeggen, maar een vier op de Schaal van Genee”, schrijft ze in haar beruchte AD-column.

Oei, dat is wel een heel lage score. “Als iets maandag duidelijk werd, dan is het hoe essentieel diens gesar en gepook zijn voor de sfeer, de energie en de vaart van het programma.”

Slaat dood

Wilfred is ook door de kijkers gemist. “Het programma slaat dood als slecht glas bier. Sam Hagens is een aardige knul maar totaal niet geschikt om de Vandaag Inside-kar te trekken. Slome uitzending”, twittert kijker Michael.

Kijker Erwin is het daarmee eens. “Sam is ongeschikt! Hij praat te zacht, heeft geen humor en praat na wat er in zijn oortje wordt gefluisterd.”

Hans: “Eigenlijk zijn ze alle drie onvervangbaar bij Vandaag Inside. Zelfs Wilfred niet. Hopelijk is hij er morgen weer. De overschatte Sam Hagens is in elk geval niet de gedroomde vervanger.”

Talkshowh**r

En wat vindt Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden van Sam? “Dat begint een beetje de talkshowh**r van SBS te worden.”

Collega Evert Santegoeds daarop in de podcast Strikt Privé: “Nou, nou, nou.”

Vandaag Inside wist gisterenavond 682 duizend kijkers (12 procent marktaandeel) te boeien.

Twitter

Sam wordt flink afgekraakt op de socials:

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen