‘Rob Kemps is zeer ernstig beschadigd door tv-contract bij Talpa’

Rob Kemps is het bewijs dat het tekenen van een exclusief tv-contract niet altijd een zegen is voor BN’ers, vindt Rob Goossens. “Er is dan geen excuus meer om te zeggen: dit gaan we niet doen.”

Rob Kemps © SBS 6

Waar de mindere goden in de tv-wereld van freelanceklus naar freelanceklus hoppen, kunnen A-sterren rekenen op megacontracten tot wel vijf jaar. Rob Kemps is nog lang geen A-ster, maar in 2021 zag SBS 6 dermate veel potentie in hem dat ze in 2021 een driejarig contract voor zijn neus duwden. En hij zei ja.

Manusje Kemps

Achteraf gezien heeft Rob daar geen goed aan gedaan, denkt tv-kenner Rob Goossens van RTL Boulevard. “Die exclusiviteit, daar krijg je veel geld voor, maar je tekent wel jezelf helemaal weg”, zegt hij in De BLVD Podcast.

Wat dan? “Op het moment dat de zender zegt: ‘Wij gaan dit programma maken’, dan heb je eigenlijk niet echt een excuus om te zeggen: ‘Nee, dat gaan we dus even niet doen.’ En dan zie je dat mensen ineens in manusjes van alles veranderen. En daarmee kan de status van een ster enorm afbrokkelen. Dat is bijvoorbeeld met Rob Kemps gebeurd.”

‘Dat past niet!’

Zo’n invalbeurt bij Ik Hou Van Holland paste Rob prima, maar met De 10 Vragen, waarin hij BN’ers vragen voorlegde die hem ingefluisterd werden door Antoinnette Scheulderman, is hij de mist in gegaan. “Daarvan zou eigenlijk zijn management moeten zeggen: ‘Oké, dat past niet bij hem, dat gaan we niet doen.’.”

Zonder exclusief tv-contract heb je meer grip op je carrière, aldus Rob. “Op het moment dat je niet exclusief vastligt, kun je in theorie naar Videoland. Maar je kunt ook lekker thuis op de bank gaan zitten met een zak chips. Als je denkt: nou daar komt John de Mol weer met een bizar programma idee, die laten we maar even lopen.”

Gekkigheid

Eigenlijk is géén exclusief tv-contract hebben een luxepositie, vindt Rob. “Dat is ook luxe die denk ik minstens zo belangrijk is, zeker voor die sterren die gewoon van gekkigheid al niet meer weten wat ze met het geld moeten dat ze in de loop der jaren verdiend hebben.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is het Talpa-contract dé misstap in Rob Kemps' carrière?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen