Rachel Hazes zet charmeoffensief in, maar: ‘Zelfspot? Iets te laat!’

Doorzichtiger kan het bijna niet: Rachel Hazes deelt in een filmpje op Instagram kroketten uit aan de technische crew van Holland Zingt Hazes. Leuke zelfspot? “Nee, daar is het te laat voor.”

Rachel Hazes © Instagram

Het imago van Rachel Hazes staat ernstig onder druk vanwege de vele ruzies en rechtszaken waarin ze verwikkeld is. En dat lijkt een negatieve invloed te hebben op de kaartverkoop van Holland Zingt Hazes, want de concertserie is niet uitverkocht. Critici denken dat steeds meer mensen een wrang gevoel hebben bij het verder verrijken van Rachel.

Rachel met zelfspot?

Nu haar imago de portemonnee raakt, komt Rachel in actie. Ze zet opeens een soort charmeoffensief in: gisteren plaatste ze een filmpje op Instagram waarin ze kroketten uitdeelt aan de crew van Holland Zingt Hazes. Het is uiteraard een verwijzing naar haar kroketzaak met Yvonne Coldeweijer. Ze wilde een verbod op de bijnaam ‘gecremeerde kroket’.

Het pr-plannetje van Rachel lijkt te werken, want veel mensen reppen nu ineens over ‘zelfspot’, ook gisterenavond aan de desk van Shownieuws. Bart Ettekoven: “Ik vind dat dan toch wel weer zelfspot. We zijn het vaak met haar oneens hier aan tafel, maar ik vond dit wel weer leuk. Ik moest er wel om lachen.”

‘Het is te laat’

Volgens Yvonne Coldeweijer is het echter te laat om te scoren met deze ‘zelfspot’. “Eerst belast je het hele Nederlandse rechtssysteem en nu maak je het tot één grote grap? Deze zelfspot was sympathiek geweest vóór de rechtszaak. Niet erna. Bij iedere hap zal iedereen nu denken aan mijn juice. 😂 Thnx meid.”

Twitteraar Scott is het daarmee eens. “Had ze meteen moeten doen, zonder rechtszaak.”

En een bezoeker van NU.nl: “Deze zogenaamde ludieke actie is een klap in het gezicht van de rechter en rechterlijke macht die overbelast is. Eerst zelf een rechtszaak aanspannen om niets en dan dit.”

Pr-offensief

R.H., die ook op de nieuwssite reageert, twijfelt aan Rachels motieven. “Klinkt mij eigenlijk in de oren als een PR-offensief, aangeraden door één of andere communicatie-adviseur (‘de schade is nu toch al aangericht, laten we maar proberen er nog een beetje een positieve buiging aan te geven’).”

Deze reageerder vervolgt: “Als het echt van haarzelf afkomstig is, had ze dat beter kunnen bedenken vóór ze het als aanklacht in die rechtszaak opnam.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen