Patty Brard praat mond voorbij: Rachel Hazes lijkt zwaar de klos

Patty Brard, goede vriendin en vertrouwenspersoon van Roxeanne Hazes, lijkt gisterenavond haar mond voorbij te hebben gepraat in Shownieuws. Is Rachel Hazes alsnog zwaar de klos?

Roxeanne Hazes, Rachel Hazes en Patty Brard © AvroTros, SBS 6

Er hangt nog altijd een bodemprocedure in de lucht nu is bewezen dat Rachel Hazes een neperfgenaam is. Heeft zij eigenlijk wel recht op al die miljoenen euro’s die ze verdient met het uitmelken van de erfenis van wijlen André Hazes? Of zit zij onterecht op de stoel van kassajuffrouw? Dochter Roxeanne Hazes vraagt het zich ten zeerste af.

Teller gaat lopen

Een maand geleden bepaalde de kortgedingrechter dat Rachel relevante erfenisstukken moet overhandigen aan Rox. Het is onduidelijk of ze dat gedaan heeft, maar donderdag is de deadline verstreken. Als die stukken niet zijn gestuurd, moet Rachel een dwangsom van 2.500 euro per dag betalen en dan heb je natuurlijk wel héél wat te verbergen.

Zowel Rachel als Roxeanne willen niet zeggen of de documenten zijn overhandigd, maar anderhalve week geleden was dat sowieso nog niet het geval. Privé-baas Evert Santegoeds in zijn podcast: “Niemand zegt iets, maar anders gaat de teller lopen en Rachel kennende gaat zij niet elke dag 2.500 euro opzij leggen om die aan Rox over te maken.”

Veel te gierig

Evert denkt dat Rachel daar veel te gierig voor is. “Dus ik neem aan dat de papieren zijn overhandigd. Zeker weten doen we dat niet, maar als je al weet hoe ze achter de huur aan zit van die Marieke (haar vroegere beste vriendin, red.), dan kun je je voorstellen dat ze de dwangsom niet met 2.500 euro per dag laat oplopen.”

Het kwam gisterenavond laat ook ter sprake in Shownieuws, waar Roxeanne’s vertrouweling Patty Brard aan de desk zat. Haar collega Bart Ettekoven: “Rachel moest voor donderdag eigenlijk stukken inleveren om aan te tonen dat zij wél de wettige erfgenaam is. Waar Rox dus al twee jaar om vraagt en die Rachel niet wilde geven.”

Juiste stukken?

Bart lijkt achter de schermen met Patty te hebben gesproken, en zij heeft natuurlijk weer met Rox gepraat. De showkenner lijkt namelijk meer te weten: “Als die stukken al op tijd overlegd zijn, dan is het nog maar zeer de vraag of die het gaan aantonen en daar zijn grote twijfels over.”

Daar voegt Patty veelzeggend aan toe: “Of het de juiste stukken zijn.”

Patty lijkt erop te hinten dat Rachel het sluw speelt. Dat ze wel stukken heeft gestuurd om onder die dwangsom uit te komen, maar dat het stukken betreft waar Roxeanne niet zo veel mee kan.

Bodemprocedure

Bart vervolgt: “Ja, of het de juiste stukken zijn. En dat dus de kans dat het uiteindelijk gaat uitlopen op een bodemprocedure…”

Patty: “Is vergroot.”

En hier lijkt Patty haar mond voorbij te praten. Het is evident dat zij in nauw contact staat met Roxeanne en kennelijk sorteert zij dus al voor op een bodemprocedure, hoe graag kamp-Rachel ook via Story-baas Guido den Aantrekker probeert uit te stralen dat er echt niets aan de hand is en dat ze er vast gewoon onderling uitkomen.

Slepende zaak

Onzin, denkt Bart: “De partijen zelf willen niks zeggen. Die houden echt hun mond, maar het ziet er toch uit alsof dit een heel lange, slepende zaak gaat worden. (…) We zijn zo een beetje aan het rondbellen en de geruchten worden toch sterker dat het gaat uitdraaien op een bodemprocedure die Rox zou gaan aanspannen tegen haar moeder Rachel.”

Een flinke domper voor Rachel. Zij zag dit jaar genoodzaakt om weg te blijven bij de persdag van Holland Zingt Hazes. De deelnemende artiesten waren er wel, maar ook zij werden vrijwel uitsluitend naar de familieperikelen gevraagd. En helaas voor alle betrokkenen zal dat volgend jaar dus waarschijnlijk niet veel anders zijn.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hoopt u dat Rachel Hazes uit beeld verdwijnt als kassajuffrouw van het Hazes-concern?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen