Mattie Valk incasseert sneer: ‘Zijn keuken lijkt op crematorium!’

Mattie Valk wordt aangevallen op iets heel persoonlijks: zijn smaak. Volgens Tim den Besten, de rijzende ster van de VPRO, lijkt de keuken van de radiomiljonair namelijk op een crematorium.

Mattie Valk en Tim den Besten © RTL, AvroTros

Mensen die een keuken willen kopen, kunnen kiezen uit verschillende soorten stijlen, zoals landelijk, stoer, modern, klassiek en industrieel. Het is niet duidelijk bij welke zaak Mattie Valk precies naar binnen is gelopen, maar daar hebben ze hem in elk geval de stijl ‘crematorium-chic’ aangesmeerd, stelt Tim den Besten in een kritische Instagram-story.

Crematorium-chic

Mattie stond dit weekend in het verstrooiende BN’er-rubriekje van de Volkskrant. Op de foto zit de radiomaker op zijn asgrijze aanrecht, met zijn voeten tegen de ingebouwde rvs-wijncooler. De keuken? Zwart. De apparatuur? Zwart. De muren? Grijs. En aan de wand hangt ook nog eens een soort vijfkoppige gasbrander die voor kunst door moet gaan.

Het is allemaal erg somber, vindt Tim den Besten. “Heb nieuwe keukenstijl gespot: crematorium-chic”, bitcht hij. “Koud, koel en klaar voor een mooi afscheid. #KeukenbladOpbaring.”

‘Pizza klaar!’

De kritiek van Tim is begrijpelijk. Er zit totaal geen sjeu aan de keuken van Mattie. Het is het perfecte decor om de hele avond snikkend om je gebraden kip heen te lopen, maar het nodigt nou niet bepaald uit om er een gezellige culinaire avond door te brengen met vrienden of familie.

Om de overeenkomsten aan te tonen laat Tim ook nog een foto van een crematieoven zien. ‘Mattie je pizza is bijna klaar!’, staat erbij. Daaronder: ‘Kom eraan!’

Lichtpaars

Toch is het natuurlijk zo dat smaken verschillen. Mattie vindt grijs en zwart kennelijk heel erg mooi. Zelf heeft de radiomaker een hekel aan lichtpaars, zegt hij in het vraaggesprekje. Zo zien de brieven van het Centraal Justitieel Incassobureau er namelijk uit. Er lag er weer eentje op zijn mat. “Je weet het gewoon door die lichtpaarse kleur.”

Mattie baalt er ontzettend van. “Superdom en superzonde, 6 of 7 kilometer te hard. Ik ben gewoon door de trajectcontrole heen gebeukt.”

Boze opzeggers

Overigens zorgt het korte interviewtje met Mattie in zijn cremakeuken voor boze opzeggers. “Wat is de Volkskrant toch een nietszeggende krant geworden. Iemand een idee wat de nieuwswaarde is van dit artikel? Zo blij dat ik die (zaterdag)krant heb opgezegd”, briest meneer Erik op Twitter.

En meneer Igor: “Ik had het Volkskrant Magazine al lang niet meer gelezen, maar op de eerste bladzijden begrijp ik meteen weer waarom. RTL Boulevard op papier. Heel veel leesplezier met Qmusic-dj Mattie die in een lekkere flow schijnt te zitten. Al had hij even een tegenvaller.”

Crematoriumhuis

Overigens is Mattie niet de enige BN’er die wordt verweten een lugubere smaak te hebben. Guus Meeuwis is nog tien keer erger. Hij heeft een hele villa in crematoriumstijl laten bouwen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Mattie Valk smaak heeft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen