‘Matthijs van Nieuwkerk, volg niet het voorbeeld van Tom Egbers!’

Matthijs van Nieuwkerk kreeg lange tijd het advies om een uitgebreid tv-interview te geven, maar de Khalid & Sophie-biecht van Tom Egbers brengt daar verandering in. “Doe het niet!”

Tom Egbers en Matthijs van Nieuwkerk © NPO

Zijn interview bij Khalid & Sophie heeft onder aan de streep weinig opgeleverd voor Tom Egbers. Hij heeft min of meer bevestigd wat er in het Volkskrant-artikel staat over zijn misdragingen bij NOS Sport en veel kijkers hadden last van plaatsvervangende schaamte vanwege de vele privé-ontboezemingen die hij er deed.

‘Matthijs, doe het niet!’

Bert van der Veer denkt dat Matthijs van Nieuwkerk er goed aan doet om niet Toms voorbeeld te volgen. “Tot Tom Egbers bij Khalid aanschoof was ik eigenlijk van mening dat het verstandig is vlot en uitgebreid te reageren als je in diskrediet bent geraakt. Blussen die brand. Matthijs deed dat niet en dat betreurde ik.”

De bekende tv-regisseur vervolgt op zijn opiniekanaal: “Tom Egbers motiveerde zijn optreden: hij was na 40 jaar Studio Sport niet van plan door de achterdeur te verdwijnen. Begrijpelijk. Maar met details over je affaire en de nasleep? Spijt ziet er vaak lelijk uit en wordt doorgaans in twijfel getrokken (drie jaar alleen gezoend?). Dus ja, zeg maar niets meer.”

Boekenrecensent

Het zou Matthijs al helemáál niet staan om zo op televisie te verschijnen, denkt Bert. “Hopelijk broedt Matthijs op een comebackproject. Of hij wordt boekenrecensent van Het Parool, dat kan ook.”

Opiniemaker Victor Vlam denkt er heel anders over. Hij vindt juist dat Tom zijn verhaal een menselijk gezicht heeft gegeven, zegt hij in De Communicado’s. “Hij is een heel goede spreker en verteller. Dat zie je er ook wel echt aan terug. En dat zie je bijvoorbeeld in de juiste emotie, de juiste snaar die hij er weet te raken. Ik denk dat hij dat goed deed.”

Linda aan tafel

Linda de Mol zou daar volgens Victor bijvoorbeeld óók uitermate geschikt voor zijn. “Ik denk dat Linda de Mol er ook heel veel baat bij zou hebben om daar gewoon haar verhaal te vertellen.”

Toch erkent Victor dat niet elke BN’er er veel mee opschiet. “Derk Bolt was een voorbeeld van iemand die dat niet goed deed toen hij in dezelfde talkshow zat.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen