Mark Rutte krijgt applaus in Vandaag Inside: ‘Ik weet wat n**ken is!’

Mark Rutte heeft gisterenavond in Vandaag Inside een groot applaus gekregen na zijn opmerking dat hij weet wat n**ken is. “Johan, ik kan je geruststellen: ik weet wat dat is!”, aldus de premier.

René van der Gijp en Mark Rutte © SBS

Het privéleven van minister-president Mark Rutte wordt regelmatig op de hak genomen, omdat hij nooit gezien wordt met een liefde aan zijn zijde. Critici menen dat de premier vast en zeker nog maagd is. Over dat onderwerp maakte de VVD-leider gisterenavond een pikante grap aan tafel bij de kijkcijferhit Vandaag Inside.

Daverend applaus

Presentator Wilfred Genee confronteerde de premier met een fragment waarin collega Johan Derksen enigszins vulgair spreekt over de premier: “Ik ruik een romance met die rechtse Italiaanse mevrouw. Die twee kunnen het zo goed met elkaar vinden. Misschien knapt hij daar van op. Je moet toch een minister-president hebben die weet wat n**ken is?”

Dan komt Rutte volop in beeld. “Johan, ik kan je geruststellen: ik weet wat dat is!”

Johan: “Meen je dat?”

Rutte: “Ja, ja, ja.”

Wilfred: “Applaus dames en heren! Hij heeft het gedaan! Goed hoor! Ja, ja!”

Het leidt tot een daverend applaus in de studio.

Pikante grap

Dan komt Rutte met een pikante grap aan het adres van Johan. “Johan, ik wil het niet persoonlijk maken, of naar een van de anderen, maar we weten allemaal: er zijn mensen die het doen en het er niet over hebben, en er zijn mensen die het er heel veel over hebben en het niet doen. Dus je moet zelf maar een beetje kijken waar je zit!”

Het leidt tot gelach in de studio. Om Wilfred voor te zijn, merkt de premier op: “Ja, die had ik voorbereid!”

Johan: “Het is een goed gebruik hier dat we daar heel openhartig over praten.”

Intiem attribuut

Aan het eind van de uitzending wordt Rutte nog geconfronteerd met een intiem attribuut, dat uiteindelijk op het hoofd van René van der Gijp belandt. Als de voetbalanalist het speeltje vervolgens voor de premier op tafel zet, schuift hij deze direct naar de andere kant van de tafel. Dat soort beelden zijn lastig om uit te leggen in het buitenland, grapt Rutte.

Al met al kijkt Rutte zelf terug op een prima optreden bij Vandaag Inside. Zijn campagneteam heeft heel handig een fragmentje uit de uitzending geknipt waarin het net lijkt alsof Johan op de VVD gaat stemmen (zie onderstaand). Een stem die in werkelijkheid naar de BBB van Caroline van der Plas gaat.

Fragment

Het fragmentje dat de VVD promoot:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hebben de VI-mannen de hoge verwachtingen van het Rutte-interview waargemaakt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen