Mark Rutte compleet verrast in Koffietijd: ‘Nou, wat grappig joh!’

Mark Rutte is vanochtend compleet verrast in Koffietijd, waar hij een fragment van dertien jaar geleden voorgeschoteld kreeg. “Wat grappig, joh! Dit was echt weggezakt!”

Mark Rutte in Koffietijd © RTL

Een van de laatste media-optredens van Mark Rutte in deze verkiezingscampagne was vanochtend bij Koffietijd. Hij kwam aan het eind van de uitzending ietsjes verlaat binnenzetten, vlak na een optreden van Edsilia Rombley. “Wat was dat mooi net, hè, met Edsilia? De redactie hield geen droge ogen”, merkte hij op.

Tutoyeren

Presentatrice Quinty Trustfull komt dan direct met een huishoudelijke mededeling. “We hebben trouwens afgesproken om te tutoyeren. Dat dat duidelijk is. Wij zeiden eigenlijk: ‘We moeten u zeggen, minister-president.’”

Rutte: “Ja, anders moet ik mevrouw Vivian zeggen.”

Quinty: “Ja, maar Mark zei: ‘Ik ben nu inmiddels een beetje vriend van de show, dus laten we gewoon tutoyeren.’ Dus hierbij.”

Aan de zijde van Quinty staat Vivian Slingerland. Het drietal aanschouwt samen hoe de tv-kok van dienst het favoriete gerecht van de premier maakt: sambal goreng telor.

‘Wat grappig!’

Quinty verrast de premier even later opeens met een oud fragment. “Nu denk jij natuurlijk: Macron is de enige belangrijke persoon die ik heb meegenomen naar dat Indische restaurant, maar dat is niet helemaal waar. Wij hebben namelijk een fragment gevonden dat je met een hele prachtige dame bent gaan eten.”

Dan verschijnt een oud fragment waarin Rutte uit eten gaat met Vivian, de vrouw die bij Koffietijd naast hem staat. Hij kan het niet geloven: “Wat grappig, joh! Ja, dat is als je archieven hebt, hè! Ja, nu herinner ik het me weer, joh. Het was echt weggezakt. Dit is dus als je een archief hebt!”

Naar de kroeg

Vivian: “Dit was 2010. Je was voorman van de VVD.”

Rutte: “Ik was nog geen premier!”

Vivian: “Je was echt onderweg nog, dus je had lekker de tijd voor me. We zijn vier uur onderweg geweest, we zijn naar je favoriete kroeg geweest, je favoriete restaurant én ook nog op de school waar je les geeft.”

Rutte is daarna ook nog een aantal keer naar Koffietijd gekomen. “Ook in de villa eerst. Waar zat dat? Hoe heette die gemeente? Eemnes, ja. Nu voor de tweede keer natuurlijk hier. Echt een mooi gebouw.”

Stoppen

Rutte baalt dat Koffietijd stopt. “Ik vind het jammer dat jullie stoppen. Er zijn zoveel mensen die hier naar kijken en voor wie het echt een vaste waarde is. Het is echt een monument dit programma. We gaan maar eens even met de directie van dit clubje praten. Ik zie ze dadelijk. Ik zal wel even zeggen dat de regering hier ook nog een opvatting over heeft.”

Maar, aldus de premier: “Geen belofte! Of we beginnen zelf een omroep. Het is gewoon een heel fijn programma en jullie doen het fantastisch. Ook de anderen die het gepresenteerd hebben. Het heeft toch een soort sfeer die voor heel veel mensen belangrijk is.”

Fragment

Rutte bij Koffietijd:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Mark Rutte vindt het jammer dat Koffietijd stopt. Denkt u dat hij ooit kijkt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen