Maarten van Rossem zegt sorry tegen Eva Jinek: ‘En Youp? Bah!’

Maarten van Rossem zegt sorry tegen Eva Jinek vanwege zijn opmerkingen over haar tweede baby. “En Youp van ’t Hek? Die moet eens stoppen met schrijven over bekende Nederlanders!”

Maarten van Rossem, Youp van 't Hek en Eva Jinek © YouTube, RTL

De kritiek van Maarten van Rossem dat de tweede baby van Eva Jinek wel erg laat volgt na de eerste, namelijk zo’n vijf jaar, valt niet in goede aarde. Heleen van Royen vindt dit soort bemoeienis belachelijk en Youp van ’t Hek twijfelt nu zelfs of hij nog wil terugkomen naar Nederland, grapt hij. De cabaretier verblijft momenteel in New York.

Maarten zegt sorry

Presentator Tom Jessen vraagt Maarten in hun podcast naar de massale kritiek. “Er zijn mensen die zich afvragen of jij je excuses aan wil bieden vanwege de uitspraak over Jinek.”

Ja, antwoordt Maarten daarop. “Ja, wil ik best doen. Het was helemaal niet mijn bedoeling om iemand of iets te kwetsen of te beledigen. In feite ging die opmerking over de kwestie van het leeftijdsverschil in de jeugd, want iemand zei van: ‘Dat is zo leuk, want dan kunnen ze gezellig samen opgroeien.’ Hallo! Vijf jaar, joh!”

Vijf jaar

Inhoudelijk blijft Maarten bij zijn kritiek dat er veel leeftijdsverschil tussen Eva’s kinderen zit. “Als kinderen vijf jaar verschillen, dan zit het oudste kind in de zesde klas van de middelbare school en het jongste kind begint er net aan. Dat zijn totaal verschillende werelden. Dus ja, daar ging mijn opmerking over.”

Hij vervolgt: “Dat heb ik toen nog aangevuld met mijn ervaringen met mijn broer. We schelen zeven jaar. Vroeger, toen hij 11 was en ik 18… Ik was al aan de vrijage, ging studeren en hij was nog een jongetje. Daar ging mijn opmerking over. Niets was minder het geval dan mijn wens om te kwetsen of om te bekritiseren.”

Totale niets

Maarten begrijpt niets van de ophef die is ontstaan. “Ik heb al die opwindingen gezien waar je ook weer van denkt… De echokamer van de media, het gekroonde onbenul van het totale niets. Laten wij ons voornemen om nooit meer iets te zeggen over iemand anders op de televisie behalve misschien mijzelf en Philip. Laten we het daartoe beperken.”

En wat vindt Maarten van de kritiek van Youp van ’t Hek dat hij niets te zeggen heeft over Eva’s gezinsplanning? “Daar ging het helemaal niet over! Het ging over het leeftijdsverschil. Godallemachtig nog aan toe. Hij heeft natuurlijk niet even gekeken hoe dat zat of geluisterd. Nee, dat is allemaal geretweet!”

Uit verbad gerukt

Youp laat zich meeslepen in de media-ophef, vindt Maarten. “Het is allemaal door die eindeloze molen van herhaling gegaan, waardoor alles eigenlijk op een hele ongelukkige manier uit zijn verband gerukt wordt. Nogmaals, kritiek was absoluut niet mijn intentie. Jinek mag net zoveel kinderen krijgen op alle denkbare tijdstippen die ze zelf wenst.”

Hij vervolgt: “Het ging mij om het leeftijdsverschil en het feit dat van vijf jaar werd gezegd: ‘Nou dat maakt eigenlijk niet zoveel uit.’ Dat vond ik nou niet juist.”

Niet aan gedacht

Tom wijst erop dat Maarten eraan voorbij gaat dat Eva misschien al wel eerder heeft geprobeerd om kinderen te krijgen. “Er was een mevrouw die meldde nog dat zij al jaren probeert om kinderen te krijgen.”

Maarten: “Ja, ik geef toe: daar had ik op dat moment totaal niet aan gedacht. Omdat, nogmaals: mijn opmerking had een heel andere intentie. En Youp moet daar ook niet over schrijven in die column, want dat is het grote tekort van die column van Youp. Dat is dat gelul over bekende Nederlanders. Schrijf eens over een serieuzer onderwerp!”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen