Luuk Ikink denkt niet dat Eva Jinek gedumpt wordt door RTL 4

Luuk Ikink denkt niet dat Eva Jinek gedumpt wordt door RTL 4 nu haar kijkcijfers onder druk staan en haar contract bijna afloopt. “Ik denk dat ze in elk geval met één jaar verlengen.”

Eva Jinek en Luuk Ikink © RTL

Eva Jinek is zwanger, gaat dit jaar met zwangerschapsverlof en moet ondertussen ook nog onderhandelen over haar nieuwe tv-contract bij RTL 4. Vriend en vijand zijn het erover eens dat 1,2 miljoen euro per jaar er niet meer in zit nu ze de torenhoge verwachtingen niet heeft waargemaakt. Ze maakt vaak de minst bekeken talkshow van de avond.

Lesje geleerd

Wat vinden de mediakenners van RTL Boulevard ervan? Rob Goossens, die een paar jaar geleden door Eva beschuldigd werd van broddelwerk nadat hij speculeerde over haar tweede zwangerschap, zegt in De BLVD Podcast: “Je begrijpt dat ik nooit meer iets durf te zeggen over Eva Jinek en zwangerschappen, hè?”

Collega Luuk Ikink: “Heel goed, heel goed Rob, heel goed.”

Rob: “Ik heb mijn lesje geleerd. Maar we zijn zeer blij.”

Eva door bij RTL?

De heren durven wel te speculeren over Eva’s contractverlenging. “Wat je dan wel meteen krijgt is van: ja, hoe moet dat zometeen met die talkshow? Want ze is natuurlijk, hoe je het wendt of keert, er een periode uit. En toen zaten we een beetje na te denken en toen dachten we: hé, wat zijn er toch veel mensen die zometeen geen contract meer hebben.”

Hij vervolgt: “Van wie het contract afloopt… Dat is bij Eva zo, dat is bij heel veel mensen zo. Gordon heeft zometeen geen contract, Merel Westrik heeft al geen contract, Wendy van Dijk loopt half ’24 af, Linda, Humberto, Renze. De mannen van VI. Patty Brard is gaan freelancen, Raven van Dorst.”

‘Zeker één jaar’

Wat gaat er met Eva’s contract gebeuren? “Het lijkt mij ondenkbaar dat haar contract niet wordt verlengd, in ieder geval met één jaar. Om die show te gaan maken. Ze scoort dan, jammer voor haar, nu niet de cijfers die VI scoort. Maar dan nog is ze wel beeldbepalend voor RTL op dat tijdstip. Net zoals Beau dat misschien ook is.”

Rob: “Zeker, en zij brengt iets dat haar concurrenten op het talkshowslot niet kunnen brengen, want zij heeft zeg maar Nieuwsuur-kwaliteit. Dat harde journalistieke, dat heeft zij als enige. En dat moet RTL natuurlijk koesteren.”

Sleutelen

Wel moet er iets aan Eva’s programma veranderen, vindt Luuk. “Dan moeten ze natuurlijk een beetje gaan sleutelen nog aan die talkshow. Maar goed, dat is weer een heel ander gesprek, maar dat daar kwaliteit zit, dat is evident.”

Eva wordt vaak verweten dat ze zo vaak op vakantie is, maar, zo werpt Privé-baas Evert Santegoeds tegen in de podcast Strikt Privé: “Áls ze er is, dan laten ze haar wel werken bij RTL. Haar uitzending, daar komt geen einde aan. Het lijkt wel Open Het Dorp, zo lang. Het is werkelijk 100 minuten ofzo aan die tafel. Dat zijn twee uitzendingen op één dag, dus ja, Eva haalt d’r uren wel volgens mij.”

1,2 miljoen euro

Presentator Jordi Versteegden tegen Evert: “Binnenkort moet zij weer een nieuw contract gaan uitonderhandelen bij RTL. Denk je dat zij nog die 1,2 miljoen waard is met de kijkcijfers van dit moment?”

Evert: “Ik weet het niet. Ik denk dat het tot samenwerking niet helemaal geworden is wat iedereen zich ervan voorgesteld had. (…) Het heeft niet helemaal uitgepakt zoals ik verwacht had en zoals ze bij RTL ook verwacht zullen hebben met dit soort salarissen. Maar ik denk wel dat het verlengd wordt op de een of andere manier.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Eva Jinek echt zo beeldbepalend is voor de late avond van RTL 4?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen