Lucille Werner reageert sportief op kritiek: ‘Zo kan het ook, Gordon!’

Lucille Werner en de manier waarop zij met kritiek omgaat zijn een voorbeeld voor BN’ers met erg lange tenen zoals Gordon, zegt de gevreesde opiniemaker Victor Vlam. “Zo kan het ook!”

Lucille Werner en Gordon © NPO, RTL

Ze werd tweeënhalf jaar geleden keihard te grazen genomen in De 5 Uur Show: Lucille Werner. De presentatrice ging voor het CDA de politiek in en werd bij de onschuldige middagshow ineens zéér kritisch benaderd door opiniemaker Victor Vlam. “Volgens mij ben jij op die lijst gezet omdat je een bekende Nederlander bent!”

Prijzenswaardig

Het heeft enorm veel indruk gemaakt op Lucille. Het is een moment waar ze nog lang aan herinnerd zal worden. Ze werd er bijvoorbeeld laatst weer mee geconfronteerd op BNR Nieuwsradio.

Victor vindt dat Lucille continu heel goed reageert, zegt hij in de gevreesde podcast De Communicado’s. “Ja, nee, ik moet eerlijk zeggen, ik vind het een hele sportieve reactie. Ik vind het prijzenswaardig eigenlijk. Het was een heftige confrontatie die we hadden. Ze weigerde toen ook echt antwoord te geven op een, wat mij betreft, eenvoudige vraag.”

Niet rancuneus

Daar viel Victor destijds behoorlijk over. En het kan natuurlijk zo zijn dat als er een heftige confrontatie plaatsvindt, dat je daar heel boos over bent, dat je daar rancuneus over bent en dat je alles wil doen om wraak te nemen, bij wijze van spreken. Maar dat heeft ze niet gedaan. Hier doet ze dat ook niet.”

Hij vervolgt: “Ook in andere momenten dat ze daarna gevraagd wordt, heeft ze dat niet gedaan. Dus ik vind het gewoon echt een hele sportieve reactie.”

Positief karakter

Het zegt alles over Lucille’s karakter, aldus Victor. “Ik vind het eigenlijk wat positief zeggen over haar karakter, dat ze er op die manier mee omgaat. Dus ik ben altijd plezierig verrast erdoor geweest. Na afloop van die confrontatie heeft ze me ook gebeld. We hebben elkaar destijds aan de telefoon gesproken.”

Hij vervolgt: “En ik bedoel, het was duidelijk dat zij natuurlijk niet zo’n leuk moment vond in dat programma. Maar ook toen was ze vriendelijk en was ze iemand die op mij niet rancuneus of boos overkwam. Dus ja, dat vond ik ook destijds al best wel sportief van haar.”

‘Let op, Gordon!’

Co-host Lars Duursma, die de discussie over ‘downtertainment’ op televisie heeft aangezwengeld, kent wel een BN’er die hier een voorbeeld aan kan nemen. “Ja, Gordon, let op. Zo kan het ook.”

Daar is Victor het mee eens. “Zo kan het ook, ja. En weet je, dat is toch hoe het maatschappelijk debat af en toe werkt. Je hebt kritiek op elkaar, maar dat is niet persoonlijk. Dat komt gewoon af en toe. Het leidt af en toe tot confrontaties. Maar laten we daar ook een beetje ontspannen mee omgaan met z’n allen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke BN'ers kan volgens u het slechtst tegen kritiek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen