Jack van Gelder schrikt van valse tv-grap: ‘Waar was je? In bad?’

Het is voor Jack van Gelder weer lachen, gieren en brullen geblazen in HLF8. Gastheer Sam Hagens brak gisteren het ijs voor de in opspraak geraakte tv-ster. “Waar was je? In bad?”

Sam Hagens en Jack van Gelder © SBS 6

De meningen over de gedragingen van Jack van Gelder in zijn tijd bij NOS Sport zijn verdeeld: maakte hij af en toe een uitglijder en kwam er zo nu en dan een foute grap uit? Of was hij onderdeel van een onveilige werksfeer? De presentator heeft, net als Tom Egbers, verantwoording afgelegd op televisie. Maar dan wel bij zijn vrienden van HLF8.

‘Thuis? In bad?’

Niet iedereen denkt dat HLF8 nou de meest geschikte plek was om Jack over deze kwestie te ondervragen, omdat dat min of meer zijn clubhuis is en gastvrouw Hélène Hendriks ervan verdacht wordt een pick-me girl te zijn.

Hoe het ook zij: het pakt goed uit voor Jack. Gisteren zat hij wederom in HLF8 en was het alweer ouderwets lachen, gieren en brullen geblazen. Het ijs werd gebroken door gastheer Sam Hagens, die Jack vroeg naar de kipkerrie-infectie van de Oranjespelers. “Jack, waar was jij vanmiddag toen je het nieuws hoorde?”

Jack: “Ehhh… Thuis.”

Sam: “Thuis? In bad?”

‘Nee, grapje!’

Het is natuurlijk een valse verwijzing naar de melding die presentatrice Aïcha Marghadi heeft gedaan over een gedraging van Jack toen hij haar collega was bij de NOS. Zij stelt dat ze de presentator belde met het verzoek om haar mentor te worden, waarop hij haar uitnodigde om bij hem in bad te komen zitten. Een grap, vindt hij. Vieze praatjes, vindt zij.

Na de grap van Sam kijkt Jack met een vernietigende blik naar de talkshowhost. Sam daarop snel: “Nee, grapje, sorry. Hahahaha.”

Jack grappend: “Sam, ik zou zo niet beginnen, hè, want dit win je nooit!”

In godsnaam

Afgelopen maandag ontkende Jack bij HLF8 dat hij iets gemerkt heeft van een giftige werksfeer bij NOS Sport. Hij zei: “Ik kwam nooit op de redactie. Ik deed mijn programma’s en wij zaten in een aparte hoek, die later Jack’s Corner ook is gaan heten. Ik was nooit op de redactie en had niet eens een eigen bureau. Ik heb er werkelijk nooit iets van gemerkt.”

Vreemd, zegt mediajournalist Jordi Versteegden op de Telegraaf-site. “Je kan niet zeggen dat ergens geen giftige sfeer is terwijl je zelf nooit op de redactie komt. Dat lijkt me toch heel raar.”

Ongeloofwaardig

Het is ook niet heel geloofwaardig dat Jack nooit op de redactie kwam, vindt Jordi. “Ik vind het opvallend dat presentatoren zich dan niet op de redactie zouden laten zien. Het zijn mensen die keihard voor ze werken en dan trek jij je beneden alleen maar terug met de gasten? Ik kan me niet voorstellen dat hij daar niet is geweest.”

De houding van Jack is volgens Jordi veel te nonchalant en gelaten. “Jack zit er op een manier waarvan ik denk: waarom zit je er in godsnaam?”

Fragment

Jack werd gisteren flink in het zonnetje gezet bij HLF8:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jack van Gelder heeft zich alleen in HLF8 laten interviewen over zijn gedragingen bij NOS Sport. Makkelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen