Hélène Hendriks oneens met vrouwen bij Jinek: ‘Het slaat door!’

Hélène Hendriks staat lijnrecht tegenover de vrouwen die gisterenavond aan tafel zaten bij Eva Jinek. Zij vindt het te ver gaan hoe de NOS-sterren worden aangesproken op hun gedrag. “Het slaat door!”

Hélène Hendriks en Roos Moggré © SBS, RTL

Het is geen geheim dat Hélène Hendriks zich graag afficheert als one of the guys. De presentatrice heeft op het gebied van grensoverschrijdend gedrag vaak ook een echte kleedkamermening. Als het gaat om het wangedrag bij NOS Sport zit ze bijvoorbeeld behoorlijk op schoot bij haar conservatieve collega Johan Derksen.

Jan kritisch

En ook met het commentaar van Jan Slagter is Hélène het roerend eens. De baas van Omroep MAX vindt dat BN’ers met wangedrag te hard gestraft worden. “Ik maak mij hier ernstig zorgen om. Ik vind dat wij de laatste tijd volledig doorslaan in dit land. Waar gaat het eindigen? Als er een keer iets ergs gebeurt? Met een publiek persoon of met zijn gezin?”

Jan ‘walgt ervan’ dat publieke figuren als Tom Egbers, Jack van Gelder en Mart Smeets ‘op het hakblok’ moeten, zonder dat er eerst grondig onderzoek is gedaan ‘door een onafhankelijke partij’, zegt hij tegen het AD.

‘Wat een onzin!’

Wat een onzin, werpen de vrouwen tegen die gisterenavond aan de talkshowtafel van Eva Jinek zaten om over de misstanden bij NOS Sport te praten. Presentatrice Roos Moggré: “Ik vind ook dat we even helder moeten houden: geen grondig onderzoek?!”

Merel Westrik: “Ik wou net zeggen. De Volkskrant heeft 32 mensen gesproken!”

Roos: “We moeten niet onderschatten hoe lang dat onderzoek geduurd heeft en dat gold ook bij De Wereld Draait Door.”

Eva lijkt het eens te zijn met hen: “Vier maanden en 32 mensen hebben ze uitgebreid gesproken.”

Honderd klachten

Roos vindt dat Jan onzin praat. “En uiteindelijk is er een klachtencommissie waar honderd klachten binnen zijn gekomen. Ik zou dan wel van meneer Slagter willen horen wat het alternatief is in deze. De feiten liggen op tafel. Het zijn geen dingen die verzonnen zijn, het zijn dingen die waar zijn.”

En Antoinnette Scheulderman: “Hij heeft het ook over trial by media, maar in principe is er nog niemand helemaal gecanceld geweest. Ik bedoel: er zijn sommige mensen nu tijdelijk van televisie verdwenen, maar ik denk dat als die een keer aan zo’n tafel verschijnen en van zelfinzicht getuigen, dat ze ook wel weer aan de slag zouden kunnen.”

Marijn de Vries, die te maken had met wangedrag bij de NOS: “Maar hoe fijn zou het zijn als mensen gewoon eens sorry zouden zeggen?”

Hélène conservatief

Hélène staat iets conservatiever in deze discussie. Het zal meespelen dat ze erg dik is met Jack van Gelder, een van de mannen die onder vuur ligt. “Jack zit natuurlijk normaal gesproken altijd op maandag bij ons om de sport te bespreken en allerlei andere dingen”, zei ze gisterenavond in HLF8. “Hij heeft zelf besloten om even wat rust te nemen.”

Ze benadrukt dat Jack van harte welkom blijft in haar programma. “Ik heb uiteraard met hem gesproken. Het is niet omdat hij zich wil verstoppen of niets te zeggen heeft, maar puur omdat: wat hij ook zegt, hij heeft het gevoel dat hij het toch nooit goed kan doen.”

‘Slaat gigantisch door’

Hélène zit volledig op één lijn met Jan, die ook vaste gast is bij HLF8. “Ik sluit me daar helemaal aan. Ik heb het gevoel dat trial by media gigántisch doorslaat. (…) Zonder te bagatelliseren, hè? Voor de duidelijkheid.”

Net als Johan lijkt ook Hélène het Volkskrant-onderzoek in twijfel te trekken: “Kunnen wij nog kritisch zijn op een stuk wat nu door de Volkskrant is geplaatst of word je dan meteen in het hoekje gezet van: nee, nu ben je de slachtoffers aan het victim blamen? Kunnen wij nog wel kritisch zijn of vragen stellen over zo’n artikel?”

Vanwege haar opvallende mening over het NOS-schandaal ligt Hélène onder vuur. Critici vinden haar uitspraken ‘schandalig‘.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u het idee dat Hélène Hendriks wel héél graag met de mannen mee wil praten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen