Heftige tv-ruzie over Eva Jinek: ‘Wat je zegt is gewoon NIET waar!’

Eva Jinek was gisteren het onderwerp van een pittige televisieruzie in Shownieuws. Haar lange vakanties zorgden voor kift in de studio. “Dit is helemaal niet zo wat jij nu zegt! Wat een onzin!”

Guido den Aantrekker, Eva Jinek en Natacha Harlequin © Shownieuws

Er is veel te doen over de uren die Eva Jinek draait bij RTL 4. Ze is ongeveer de helft van het jaar vrij, wat volgens critici gewoon neerkomt op een parttimebaan. En voor 1,2 miljoen euro per jaar is dat natuurlijk niet gek. Eén van die critici is Story-baas Guido den Aantrekker, die de presentatrice al geruime tijd op de korrel heeft.

Natacha pissig

Het ging gisterenavond in Shownieuws over de ingestorte kijkcijfers van Eva. Volgens Guido kijkt men liever naar Beau van Erven Dorens. “Beau is een goede uitzondering, want hij is zelf meer een personality, terwijl Eva zichzelf meer als journalist ziet.”

Daar reageert Natacha Harlequin heel pinnig op: “Dat is ze ook.”

Guido: “Ja, maar daar hebben we er meer van.”

Natacha pissig: “Nee, dat vind ik dus echt helemaal niet.”

Guido: “Ja, dat is wel zo. We hebben meer journalisten.”

Natacha: “Maar geen vrouwelijke.”

Guido: “Wat doet dat ertoe of ze vrouw is? Ik vind dat totaal irrelevant.”

Lange vakanties

Natacha vindt dat Eva seksistisch bejegend wordt als het gaat over haar lange vakanties. “Ja, maar Guido, heel eerlijk: horen wij mensen klagen over hoe vaak en hoe lang Beau vakantie heeft? Bij Jinek hoor ik dat nu de hele tijd: o, ze heeft weer vakantie!”

Als een van Eva’s grootste critici is Guido het daar natuurlijk volstrekt mee oneens. “Mag ik je er even aan herinneren, Natacha, dat Beau alleen maar op die plek zit ómdat Eva met vakantie is?”

Natacha: “Maar wat doet dat er nu toe?”

Guido: “Jij snijdt dat nu toch aan?”

Mekkeren

Natacha zet Eva neer als een soort slachtoffer. “Nee, maar het punt is dat ik wil zeggen dat als je het als vrouw heel goed doet, mensen het eigenlijk voor lief nemen. Al die jaren dat ze het fantastisch deed bij NPO 1, ging er geen enkele prijs haar kant op. Op het moment dat ze nu weer zwanger is beginnen mensen te mekkeren over wat ze verdient en over haar vakantie.”

Guido: “Omdat ze er nooit is!”

Natacha dan echt boos: “Dat is toch helemaal niet waar man!”

Guido: “Dat is niet waar?! Ze werkt volgens mij drie of vier maanden per jaar netto!”

Natacha: “Nee!”

Guido: “Nee? Ja!”

‘Welke programma’s?!’

Natacha: “Daarbuiten maakt ze toch ook programma’s?”

Guido: “Welke programma’s dan?”

Natacha is een seconde stil. “In ieder geval online.”

Guido: “Ja, online, jongens, waar hebben we het over? We hebben het hier over een vrouw die gepresenteerd is door RTL als hét tv-gezicht van de late avond, hét journalistieke gezicht, een vrouw, wat heb je dan online te zoeken? Dan moeten andere mensen haar werk zitten doen op tv. Ze is toch ingehuurd voor televisie?”

Kracht van VI

Anouk Smulders valt Natacha bij: “Ja, maar dan hoef je toch niet het hele jaar daar te zijn?”

Guido vindt van wel. “Ja, maar dat, Anouk, is het geheim van Vandaag Inside. Die kerels zitten er elke avond en die hebben ook gezinnen.”

Anouk: “Dus jij zou zeggen hiermee dat als ze er elke avond zou zitten dat ze meer succesvol zal zijn?”

Guido: “Absoluut! Bouw het op! Als je kijkt naar Catherine Keyl, om een zwaargewicht te noemen: ze had bij RTL 4 elke werkdag een show, elke werkdag een miljoen kijkers. Dat kwam omdat ze er áltijd was, je kon erop rekenen. Wanneer Eva er is weten we niet!”

Hij vervolgt: “Eva is een goede presentatrice, een goede journalist. Dat is evident. Het gaat erom: als je er nooit bent, kunnen mensen ook nooit aan je wennen.”

‘Dit is onzin!’

Dan beginnen Anouk en Natacha echt te gillen. Anouk: “Nou, nooit is gewoon echt onzin.”

Natacha: “Dat ís toch helemaal niet zo, Guido, wat je nu zegt!”

Guido: “Kijk, wij zijn er elke avond, 365 dagen per jaar, Eva niet. Die wil ook lekker met d’r kind de hort op.”

Natacha: “En terecht.”

Als Guido later in de uitzending opmerkt dat hij een nieuwtje heeft gemist vanwege zijn skivakantie, roept Anouk grappend: “Was je ook op vakantie? Was je er weer niet?!”

Natacha wraakzuchtig: “Dag Guido!”

Presentatrice Airen Mylene tegen de kijkers: “Mocht u net ingeschakeld zijn: we hadden net even Eva Jinek gebasht omdat ze altijd op vakantie is en haar contracten niet nakomt.”

Guido kan er wel om lachen: “Ik sta nu even met mijn mond vol tanden, maar ik verdien dan ook geen 1,4 miljoen per jaar.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eva Jinek krijgt kritiek op haar vakanties en Beau van Erven Dorens niet. Seksisme?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen