Gerard Joling wil niets zeggen over omstreden liefje Linda de Mol

Gerard Joling wil net als veel andere BN’ers geen mening geven over het omstreden liefje van Linda de Mol. “Ik vind het heel moeilijk om daar dingen over te zeggen”, aldus de zanger.

Linda de Mol, Jeroen Rietbergen en Gerard Joling © RTL, 538

Er zijn weinig BN’ers die publiekelijk hun mening geven over in opspraak geraakte sterren, en al helemaal niet als er een connectie is met de invloedrijke mediafamilie De Mol. De sterren kunnen het ook eigenlijk niet goed doen: als je voor ze in de bres springt, krijg je de massa over je heen, en als je ze afvalt sluiten er mogelijk deuren in de mediawereld.

Gerard zwijgt

Gerard Joling waagt zich er ook niet aan als hij op Radio 538 gevraagd wordt naar Ali B en Jeroen Rietbergen, het liefje van Linda de Mol. Gastheer Frank Dane: “Wat vind je er eigenlijk van dat Ali B en Jeroen Rietbergen nu vervolgd worden?”

Dan valt Gerard in één keer van zijn praatstoel af. “Dat vind ik een heel lastige… Kijk, het vervolgd worden zegt natuurlijk wel iets over dat het OM waarschijnlijk heel goed zijn huiswerk heeft gedaan, maar dat wil natuurlijk nog niet zeggen dat ze echt veroordeeld worden of dat het vrijspraak wordt. Ik vind het heel moeilijk om daar dingen over te zeggen.”

‘Rechter bepaalt’

Frank begrijpt wel dat Gerard dat lastig vindt. “Dat is ook heel lastig, maar het is fijn dat het nu bij de rechter ligt en laat het hem maar beslissen, toch?”

Gerard: “Ja, prima. Dan bepalen zij wel wat er wel en niet waar is. Ik denk dat iedereen met argusogen dit gaat volgen.”

Frank: “Heb jij eigenlijk nog lijken in de kast ergens of niet?”

Gerard: “Nee, dat geloof ik niet, nee.”

‘Heel lelijk’

Als The Voice of Holland ooit weer terugkeert, zou Gerard daar dan een rol in willen hebben? “Nou, niet presenteren, maar ik zou daar natuurlijk wel makkelijk in de jury kunnen.”

Voorlopig doet Gerard alleen The Masked Singer voor RTL. “Ik moet je zeggen: ik zit niet elke week bij RTL om te vragen of we nog wat gaan doen.”

Schandaalboek

Tot slot: komt Gerard ooit nog met een eigen biografie? Nee, dat staat nu niet op de planning. Oud-collega Gordon kwam er jaren geleden wel mee, en dat zorgde voor flink wat schandalen. Ook over Gerard stonden er nare dingen in.

Gerard: “Heel lelijk was dat. Dat was heel onaardig. Ik heb daar niet op gereageerd, maar Erik de Zwart wel. Het moest er uitgehaald worden. Hij heeft alleen maar rechtszaken gehad met dat boek.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat veel BN'ers bang zijn om de familie De Mol voor het hoofd te stoten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen