Frank Dane: ‘Maarten van Rossem? Waar bemoeit opa zich mee!’

Frank Dane sluit zich aan bij de critici die vinden dat Maarten van Rossem net iets te ver gaat door zich te bemoeien met de gezinsplanning van Eva Jinek. “Waar bemoeit opa zich mee?”

Maarten van Rossem, Eva Jinek en Frank Dane © YouTube, RTL

Eva Jinek verwacht vijf jaar na de geboorte van Pax een tweede kindje. Ze is compleet in de wolken, maar Maarten van Rossem is minder enthousiast. Het jurylid van De Slimste Mens vindt het leeftijdsverschil tussen de twee kinderen van Eva namelijk te groot. Daardoor zullen ze een minder sterke band met elkaar hebben, vreest hij.

Opa Maarten

De kritiek van Maarten wekt ergernis op. Heleen van Royen vindt het ronduit lomp en Youp van ’t Hek noemt het misplaatst. Inmiddels heeft het jurylid van De Slimste Mens zijn excuses aangeboden, maar dat weerhoudt Frank Dane er niet van om er in RTL Boulevard ook nog even een mening over te hebben.

Frank wijst in de showrubriek op de leeftijd van Maarten, die dit jaar alweer 80 jaar wordt. “Waar bemoeit opa zich mee, hè? Denk je dat niet?”

Collega Lex Uiting cynisch: “Hij is dus verkeerd begrepen, Frank.”

Oor aangenaaid

Volgens Rob Goossens is Maarten een beetje in de val gelokt. “Er is hem ook een oor aangenaaid, want het is niet dat hij uit zichzelf begon te zeggen: ‘Die Eva Jinek had wel een beetje mogen opschieten.’ Hij reageerde erop dat het zo gezellig is dat die kinderen samen opgroeien en toen maakte hij de kanttekening dat het uitmaakt of je twee of vijf jaar verschilt.”

De maker van Maartens podcast, Tom Jessen, rook sensatie en besloot het fragment los te knippen en op YouTube te gooien met de sensationele titel: ‘Jinek begint erg laat aan tweede kind: ‘Ze had er sneller bij moeten zijn.”

En als zo’n fragment ophef veroorzaakt? Dan is alles weer uit z’n verband getrokken.

Kortzichtig

De kritiek van Maarten is niet alleen misplaatst, maar ook kortzichtig, vindt Vrouw-stercolumnist Hester Zitvast. Zij schrijft: “Het eventuele grote gat tussen twee kinderen kan tal van redenen hebben. (…) Een leeftijdsverschil kan veroorzaakt worden door vruchtbaarheidsproblemen, miskramen wellicht.”

“Of misschien wil je het wel pas na vijf of tien of vijftien jaar voor een tweede gaan; dat is aan jou en niet aan wie dan ook – en al helemaal niet aan Maarten van Rossem. (…) Zeik op alles waarover je wil zeiken, maar niet op vrouwen en hun traject van moeder worden. Dat is echt ongelooflijk ongepast namelijk.”

Fragment

De uitspraken van Maarten:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen