Evert Santegoeds krijgt geen geld om John de Mol op te hemelen

Evert Santegoeds krijgt, in tegenstelling tot wat sommige mensen denken, geen geld om John de Mol en zijn tv-formats op te hemelen. Dat zegt de Privé-hoofdredacteur in de podcast Strikt Privé.

John de Mol en Evert Santegoeds © SBS 6

De sterren van Shownieuws, met Evert Santegoeds voorop, krijgen regelmatig het verwijt dat ze aan hun desk wel héél erg zitten te jubelen over John de Mol en al zijn mislukte tv-formats. De Privé-baas zorgde bij critici voor hilariteit door het slechte tv-programma Avastars de hemel in te prijzen: “Het is echt briljant gedaan!”

Evert pissig

Het stoort Evert ontzettend dat iedereen zo negatief doet over Avastars, maar ondertussen wordt de Privé-baas beschimpt om zijn overduidelijk subjectieve houding tegenover het werk van zijn eigen werkgever John. “Ach, het is Evert“, sneerde AD-mediajournalist Marcus den Blanken bijvoorbeeld. Een vernietigend commentaar.

Evert blijft echter achter zijn mening staan. Hij herhaalt in de podcast Strikt Privé dat hij het niet leuk vindt dat John zo wordt bekritiseerd. “Op alle kritiek terugkomend van deze week… Ik vond het vrij heftig hoe dat programma is afgeslacht.”

‘Het is zijn geld!’

We moeten John een beetje sparen, vindt Evert. “Dat het het niet geworden is, ook technisch niet, wat heel veel mensen er zich ervan voorgesteld had, waaronder denk ik John de Mol zelf, dat is jammer. Maar ja, die man maakt dat wel met zijn eigen geld. Dus ik snap dat fanatieke gebekritiseer niet zo.”

De bladenmaker vervolgt: “Hij maakt dat, hij dacht dat het een groot succes zou worden en dat pakt iets anders uit en dan gaan we daar met z’n allen op inhakken. Ja, ik heb al eerder gezegd van de week wat ik daarvan vind.”

Zak met geld

Co-host Jordi Versteegden vraagt Evert daarop of hij geld krijgt om propaganda te voeren voor John. “Het is niet zo dat jij een extra zak met geld van John de Mol krijgt als je positief bent over zijn programma’s? Dat is niet waar, wat er geschreven wordt?”

Evert: “Nee, dat zou niet het best zijn, nee. Ik word wel betaald door John de Mol, maar daar maak ik een programma voor en dat houden we mooi gescheiden.”

Jordi: “Mooi, is dat ook allemaal weer duidelijk.”

Strikt Privé

De immer onderhoudende podcast Strikt Privé kunt u onderstaand beluisteren:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Evert Santegoeds objectief kijkt naar het werk van John de Mol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen