Duncan Laurence zorgt voor ergernis bij Jan Uriot: ‘Je bent homo!’

Duncan Laurence zorgt drie jaar na hun akkefietje nog altijd voor ergernis bij Jan Uriot. De sterjournalist van Privé ziet de zanger nog altijd als een aansteller. “Je bent toch gewoon homo?”

Duncan Laurence en Jan Uriot © NPO, Telegraaf

Het kwam drie jaar geleden tot een verbaal handgemeen tussen Jan Uriot en Duncan Laurence. De Privé-journalist riep destijds het raar te vinden dat de zanger opeens biseksueel was. “Eerst heeft hij het over een meneer op de bank thuis en toen was het opeens dat er misschien ook wel een mevrouw zit.”

Boze Duncan

Zal wel een pr-dingetje zijn, concludeerde Jan toen. Nou, dat viel niet bepaald in goede aarde bij Duncan. Hij deed net alsof hij nog nooit van Jan gehoord had. “Wie is dat? O, is hij boos? Waarom?” En in een ander medium: “Jan, get your shit together en zoek je informatie goed uit als je erover schrijft.”

Nu, drie jaar later, rakelt Jan dit weer op in zijn rubriek Wat Vindt Jan. “Daar heb ik een heleboel herrie mee gehad, want ik had geschreven dat hij homoseksueel was. Nou, dat was niet waar hoor. Nee, nee, dat was niet waar. Maar inmiddels is hij dus verloofd met Jordan Garfield. Ze gaan binnenkort trouwen en dan denk ik: wat had ik daar nou mis aan?”

Aan mijn fietsje

Was Duncan er toen misschien nog niet klaar voor om homoseksueel genoemd te worden? “Ja, klaar voor was? Hou op met dat klaarkomen.”

Hij is gewoon een aansteller, vindt Jan. “Hij was heel boos op mij. Ik dacht: wat krijgen we nou toch aan mijn fietsje hangen? Ik wist wel beter.”

Raar bezig

Roy Donders gedraagt zich nu ook al zo vreemd, vindt Jan. “Roy Donders is raar bezig. We mogen het niet meer hebben over z’n geaardheid. Dan denk ik: doe niet zo achterlijk. Daar krijg ik een beetje jeuk van.”

Het stoort Jan, zeker omdat Roy binnenkort met een realitysoap komt over zijn nieuwe leven als hetero. “De kijker wil natuurlijk weten: hoe kun je nou als homoseksueel ineens met een mevrouw gaan samenleven en vader worden? Dat is best hartstikke interessant, maar daar mogen we niet over praten en dat vind ik gek.”

“En dat hebben we dus eerder meegemaakt met Duncan Laurence.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Duncan - ik praat alleen nog maar Engels - Laurence iets te veel in zichzelf is gaan geloven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen