Dennis Schouten mist Wilfred Genee: ‘Boos blijven is stom’

Dennis Schouten mist de tijd dat hij nog de protégé van Wilfred Genee was. Hij hoopt zijn contact met de televisiester te herstellen. “Boos worden kan, maar boos blijven is stom.”

Dennis Schouten en Wilfred Genee © PowNed

Er was een tijd dat Wilfred Genee heel veel potentie zag in Dennis Schouten. Na wat contacten in het werkveld, bleken de twee ook privé een goede klik te hebben. Hun vriendschappelijke relatie is echter compleet geëxplodeerd en dat is nooit meer goedgekomen. Wat is er door de jaren heen allemaal gebeurd?

Dennis en Wilfred

Dennis en Wilfred raakten in de zomer van 2020 voor het eerst in conflict met elkaar. Wilfred vond toen dat Dennis in de racismerel rond Veronica Inside te veel partij trok voor Johan Derksen en René van der Gijp. Daarop gaf Dennis aan dat hij geen verslaggever is geworden om de billen van Wilfred te kussen

Uiteindelijk legden ze hun ruzie bij; Dennis zat op tweede kerstdag van dat jaar zelfs aan het kerstdiner van Wilfred. Een maand later was er echter weer gedoe: Dennis werd toen door Talpa ontslagen als verslaggever van Wilfreds radioshow. Het bedrijf wilde alleen met Dennis verder als hij zou stoppen met RoddelPraat, maar dat weigerde hij.

‘T*ringlijer!’

Wilfred Genee liet zijn muze met het grootste gemak vallen. Hij gaf op de radio aan begrip te hebben voor het ontslag van Dennis. Hij werd neergezet als iemand die erg foute carrièrekeuzes maakt. Wilfred was ook niet te spreken over een item waarin Dennis VI-badjassen tegen het Talpa-gebouw aan gooide: “Een beetje vreemd.”

De ruzie bereikte in de zomer van 2021 zijn climax: Wilfred verklapte op de radio dat Dennis mee zou doen aan Expeditie Robinson, wat hem gedoe met de productie opleverde. “Het is een achterbakse, smerige kwal. Dan ben je gewoon een t*ringlijer“, brieste Dennis. In de herfst van dat jaar zette hij Wilfred meermaals neer als vreemdganger.

Toenadering

Nu, een kleine twee jaar later, zoekt Dennis toenadering. In een video-interview met Nieuwe Revu-journalist Andries de Jong zegt de presentator: “Ik heb Wilfred in mijn hart. Stel dat ik nu iets in de camera zeg tegen Wilfred, zorg jij dan dat het bij hem komt? Beloofd?”

Dan richt Wilfred zich tot de camera: “Lieve Wilfred, we hadden een ooit een mooie tijd. Jij zei toen iets onaardigs over mij, ik over jou. Ja, ik had gezegd dat ehh… Ja, laat ik dat ook maar niet herhalen. Maar het zou fijn zijn als we binnenkort weer samen een fles whisky soldaat maken.”

Fles whisky

Whisky? “We hebben ooit een hele fles whisky met z’n tweeën leeggedronken. En ik mis die tijden wel. Wilfred is een fijne vent, we hebben gedoe gehad en zoals mijn moeder altijd zei: ‘Boos worden kan, maar boos blijven is stom.’”

Andries vindt het attent van Dennis. “Ah, wat lief. Wat een verbroedering hangt hier in de lucht. Wilfred, dit kun je niet afslaan man. Hij zoekt toenadering!”

Fragment

Het bewuste fragment ziet u vanaf minuut 39:25:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen