‘Arjen Lubach steekt middelvinger op naar Matthijs van Nieuwkerk’

Arjen Lubach zorgt voor flink wat verbazing met zijn gedrag achter de schermen van De Avondshow. “Ik zie deze vlog eigenlijk als een grote middelvinger naar Matthijs van Nieuwkerk.”

Matthijs van Nieuwkerk en Arjen Lubach © NPO

Waar de late talkshow Op1 het steeds vaker laat afweten, is Arjen Lubach wél in staat om een publiek van een miljoen kijkers te bereiken op de late avond van NPO 1. Er rust flink wat druk op zijn schouders, want zonder hem zou de zender toch een stuk minder presteren. Liggen er nu Matthijs van Nieuwkerk-achtige taferelen op de loer? Nee.

Parket of laminaat

Martine de Jong, de vriendin van Arjen, brengt elke week op YouTube een backstagevlog uit waarin we te zien krijgen hoe het er achter de schermen van De Avondshow aan toe gaat. En dat blijkt een behoorlijk gezellige boel te zijn. “Het is een fantastisch kijkje achter de schermen bij het programma”, zegt opiniemaker Victor Vlam in De Communicado’s.

Je komt veel te weten, zegt Victor. “De vloer van de Avondshow bijvoorbeeld. Je denkt: dat is parket of laminaat. Nou, in die vlog kom je erachter dat die studiovloer gewoon grijs is. En aan het begin van het seizoen wordt die bruin geverfd met een houtpatroontje erin. En op de camera lijkt dat gewoon hout te zijn, maar het is dus gewoon geverfd.”

Goede sfeer

Opvallender is volgens Victor de goede sfeer achter de schermen. “Het is leuk, omdat er echt een hele goede sfeer is tussen al die mensen die het programma maken onderling. Er staat een pingpongtafel op de redactie, er is een hond die rondloopt. Er worden allerlei grapjes uitgehaald. Ze zijn allemaal grappig en leuk met elkaar.”

Wel schrok hij van een fragment waarin Arjen snoepjes uit de hand van een collega slaat (zie onderstaand). “En dat is ook nog een jonge vrouwelijke productieassistent. Ik denk: we hebben een schandaal. En toen vervolgens deed Arjen Lubach het volgende. Hij bood zijn excuses aan, zei dat het per ongeluk was en ging een nieuw snoepje voor haar halen.”

Middelvinger

Het zegt heel erg veel, vindt Victor. “Het laat zien dat er echt een leuke, plezierige sfeer is. Die mensen gaan op een hele leuke manier met Arjen om. Hij is ook iemand die zelf betrokken is bij alle dingen. Op een gegeven moment moesten er wat tafels verplaatst worden en hij is gewoon mee tafels aan het sjouwen.”

Hij vervolgt: “Het is toch grappig om te zien, want dat zou je niet verwachten. Dat doet zeker niet elke presentator, maar dat tekent het wel. En ik zie deze vlog eigenlijk als een grote middelvinger naar Matthijs van Nieuwkerk.”

Afbeulen

Hoezo dan? “Arjen staat óók onder druk. Het argument van Matthijs van Nieuwkerk was: ik maak Champions League en dat is waarom ik iedereen af mag beulen, want er staat gewoon heel veel druk op mij om elke dag een fantastisch programma af te leveren. Hetzelfde is natuurlijk het geval voor Arjen Lubach.”

Arjen zendt ook dagelijks uit. “Dat is ontzettend moeilijk om dat voor elkaar te krijgen. En toch kan dat kennelijk in een hele goede, vriendelijke, leuke sfeer. Zij zijn dol op hem en onderling lijkt er echt een fantastische sfeer te zijn. Dus ik vind deze vlogs echt een heel erg goed, positief beeld schetsen over de avondshow.”

Co-host Lars Duursma: “Ja, zo kan het ook, Matthijs.”

Victor: “Zo kan het ook inderdaad, ja.”

Fragment

Het fragment waarin Arjen snoepjes uit een hand slaat (vanaf minuut 12:15):

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen