Angela de Jong waarschuwt Vandaag Inside voor het Jinek-virus

Angela de Jong adviseert de mannen van Vandaag Inside om vooral niet toe te geven aan de wens van SBS 6 om de vrijdaguitzending fors op te rekken. “Kijk wat Jinek is overkomen.”

Vandaag Inside © SBS 6

SBS 6 wil na het Avastars-debacle een heel andere invulling gaan geven aan de vrijdagavond. De tv-zender wil voor de makkelijkste oplossing gaan: het uitmelken van het succes van Vandaag Inside. Nu begint de talkshow elke werkdag om 21.30 uur, maar op vrijdag moet dat vanaf 7 april al 20.30 uur worden, gevolgd door een show van anderhalf uur.

Vrijdagse VI oprekken?

René van der Gijp ziet het totaal niet zitten om van de vrijdagse VI een soort familie-amusement te maken. “Wie zit er nou te wachten op een show van ons tussen 20.30 en 22.00 uur? Dan kunnen we helemaal niet doen wat we nu doen, gewoon lekker die g**le filmpjes allemaal laten zien”, zei hij onlangs tegen De Telegraaf.

Collega Johan Derksen heeft er minder moeite mee, zeker omdat er dan meer ruimte is voor muziek. “Het programmaatje wordt twintig minuten langer. Het salaris dat ik verdien, als ik daarvoor twintig minuten langer moet werken, dan kan ik er wel mee leven.”

Jinek-virus

Angela de Jong adviseert de mannen van VI om niet overstag te gaan. Ze wijst erop dat Eva Jinek haar kijkcijfers ook heeft zien instorten toen RTL 4 haar talkshow probeerde uit te melken. Op het dieptepunt maakte ze een uitzending van maar liefst 1 uur en 40 minuten; voor de meeste mensen totaal niet vol te houden.

De AD-opiniediva waarschuwt in haar column voor het Jinek-virus: “Ook VI moet eraan geloven als het aan John de Mol ligt en het gat op de vrijdagavond gaan vullen. Het zal op de korte termijn best scoren, maar voor de lange termijn zou ik tegen de heren zeggen: kijk wat Jinek is overkomen.”

Talkshowoverkill

Er wordt echt véél te veel ingezet op talkshows, vindt Angela. “Het genre heeft zichzelf uitgehold. En dat is allemaal de schuld van de omroepbazen die de talkshow als gemakkelijke en goedkope zendervulling zien. Een uur kan ook moeiteloos anderhalf uur worden, redeneren ze, of zelfs twee uur.”

Angela vreest dat het alleen maar erger wordt. “Het is wachten tot Emma Wortelboer Op1 presenteert.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen