‘Angela de Jong basht Humberto Tan omdat hij haar niet uitnodigt’

Angela de Jong is alleen maar negatief over de talkshow van Humberto Tan omdat ze daar nooit aan tafel mag zitten, vermoedt Rob Goossens. “Ik vind het steeds opvallender worden.”

Angela de Jong en Humberto Tan © RTL

Humberto Tan kan weinig goed doen in de ogen van Angela de Jong. Ze vindt hem ontzettend soft als presentator van zijn talkshow op RTL 4 en stelt dat hij afgelopen weekend faalde tijdens zijn tv-interview met Johnny de Mol. De AD-opiniediva vindt dat alle moeilijke vragen werden ontweken en daar heeft ze natuurlijk gewoon gelijk in.

Angela rancuneus?

RTL Boulevard-gezicht Rob Goossens vermoedt echter dat er sprake is van rancune. “Ik vind het steeds opvallender worden dat Angela nu ook weer heel negatief is over Humberto. Het is wel erg opvallend dat alle talkshows die gegarandeerd Angela de Jong-vrij zijn, dat ze daar een heel negatieve mening over heeft”, zegt hij in De BLVD Podcast.

Hetzelfde geldt volgens hem voor HLF8, waar Johnny de Mol een van de presentatoren is. Zijn familie ziet haar als een soort aartsvijand. Ook over dat programma is Angela vaak negatief. “Of je bestraft wordt als maker als je Angela de Jong niet uitnodigt”, aldus Rob.

Fittie met Humberto

De reden dat Humberto geen fan is van Angela, is omdat zij gezien wordt als mede-veroorzaker van de val van zijn vroegere talkshow RTL Late Night. Ze zaten in februari 2022 voor het laatst samen aan een talkshowtafel, toen hij moest invallen voor Beau van Erven Dorens en Angela toevallig al op de gastenlijst stond. Ze hadden daar prima contact.

Co-host Luuk Ikink: “Het valt me op dat alles dat een wat vrolijkere inslag heeft – wat Humberto heeft, hè, want het is op zaterdagavond en zondagavond en daar zit iets minder nieuws en iets meer [vermaak] – dat het voor Angela niet scherp genoeg is. En ja, ik denk zelf als tv-kijker: niet alles hoeft superscherp te zijn de hele tijd, hallo!”

Kapotinterviewen

Zeker op zaterdagavond, vult Rob aan. “Het wordt wat als Humberto Tan zijn bouwlamp meeneemt en die dan zo op zijn gast richt en dan zegt: ‘Waar was jij dinsdagochtend om half elf?’”

Luuk: “Dan schat je dus niet helemaal goed in wat het doel is van dat programma. Het doel is niet om een journalistiek programma te maken waarbij je mensen continu doormidden aan het zagen bent. Nee, je bent ook gewoon lekker een gesprek aan het voeren met sfeer. En sfeer is een ander soort kwaliteit dan iemand helemaal kapotinterviewen.”

Hand boven hoofd

Dat het Boulevard-kamp zo in de bres springt voor Humberto is niet nieuw. Ten tijde van zijn geruchtmakende affaire met Dionne Stax heeft de showrubriek zichzelf onsterfelijk belachelijk gemaakt door zijn vreemdgaan compléét te verzwijgen, terwijl alle andere media er bol van stonden en zijn talkshow RTL Late Night eraan onderdoor ging.

Luuk, die in het verleden nauw heeft samengewerkt met Humberto, betuigde later spijt: “Ik heb daar zelf best wel van geleerd. We waren net begonnen en ik vond het best wel een gekke situatie toen, want ik ken Humberto heel erg goed. Dat is gewoon een fout geweest.”

Kritische column

Overigens komt de aanval van het Boulevard-duo vlak na Angela’s pittige column over de showrubriek. Hierin schreef ze dat het schandalig is dat Boulevard vorige week een podium bood aan ‘domme oproerkraaiers als Dave Roelvink’. “Media moeten één ding: hun verantwoordelijkheid nemen en schadelijke desinformatie krachtig en ondubbelzinnig weerspreken.”

De grote vraag is dus wie hier werkelijk rancuneus is: Angela omdat ze niet bij Humberto aan tafel mag, of Luuk en Rob omdat RTL Boulevard net forse kritiek heeft gekregen van de AD-opiniediva?

Eén ding is zeker: over Eva Jinek, waar Angela wél vaak aan tafel zit, was ze eergisteren nog uiterst kritisch: “Bij RTL gaat haar show aan lichtheid ten onder!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Angela de Jong krijgt vlak na haar kritiek op RTL Boulevard een sneer van Rob en Luuk. Wie is hier nou écht rancuneus?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen