Angela de Jong basht er weer lekker op los: ‘Die stomme Gordon!’

Angela de Jong deelt in haar column een aantal ouderwets valse sneren uit aan haar favoriete slachtoffer: Gordon. Die loopt nu dus waarschijnlijk weer stampvoetend door de woestijn. “Stommerd!”

Angela de Jong en Gordon © SBS 6

Het is geen geheim dat Down the Road een van de favoriete programma’s is van Angela de Jong, maar dan wel de Vlaamse versie en niet de Nederlandse variant met Gordon op SBS 6. Die vindt ze namelijk ver-schrik-ke-lijk. En dat laat ze vandaag nog maar eens even heel duidelijk blijken in haar invloedrijke AD-column.

Verschrikkelijk aftreksel

Angela is blij dat de Vlaamse versie weer terug is op de buis bij de publieke omroep. “Down the Road is terug. En dan heb ik het niet over dat verschrikkelijke aftreksel dat Gordon onder dezelfde naam mag maken voor SBS 6”, sneert ze.

Voor het eerst begon Angela wel met twijfels aan de Vlaamse editie, vanwege de toenemende kritiek op zogeheten ‘downtertainment’. De discussie is aangezwengeld door Lars Duursma en kreeg nationale aandacht toen ook Arjen Lubach zich ermee ging bemoeien. Zij uiten felle kritiek op amusementsprogramma’s over down.

Stomme Gordon

De kritiek is dat programma’s als die van Gordon alleen maar filmen met jongeren die de mildste vormen van down hebben, waardoor er een zeer vertekend beeld ontstaat van deze groep mensen.

Angela: “Allemaal uitgelokt door die stomme Gordon, die als zelfbenoemd expert aan talkshowtafels zat te blaten dat het zo jammer was dat we niet ‘allemaal een beetje down hebben’.”

Afgebladderd imago

Die kritiek is terecht als het om de versie met Gordon gaat, vindt Angela. “Als ik zijn versie zie van Down the road, die helemaal niet om de jongeren draait maar om Gordon die via hen zijn afgebladderde imago wil oppoetsen, dan geef ik alle criticasters volkomen gelijk.”

Maar níet als het om het Vlaamse origineel gaat. Dat is volgens haar wél een ‘eerlijk programma’. “Geen irreële verwachtingen, geen grote beloftes, geen ondoordachte uitspraken als: goh, hadden we allemaal maar down.”

AD-column

De column waarin Angela sneren uitdeelt aan Gordon kunt u lezen op de AD-site:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat leest u liever?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen