Wilfred Genee: ‘Guido den Aantrekker komt klaar van Hazes!’

Wilfred Genee maakt Guido den Aantrekker belachelijk om zijn niet aflatende steun aan Rachel Hazes. “Als het woord Hazes valt, dan kom je bijna klaar, man. Het is echt absurd gewoon.”

Wilfred Genee en Guido den Aantrekker © SBS

Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker is in de media zo’n beetje de enige overgebleven bondgenoot van Rachel Hazes. Het maakt eigenlijk niet uit wat de beroepsweduwe allemaal uitvreet; hij blijft haar met hand en tand verdedigen. Ook vorige week was hij weer buitengewoon fanatiek toen het in Shownieuws over de Hazes-erfeniskwestie ging.

Fanclub Rachel

Wilfred Genee vindt dat de geloofwaardigheid van Guido als brenger van entertainmentnieuws onder druk staat. “Je was weer goed bezig, hè, als voorzitter van de fanclub van Rachel Hazes? Je ging helemaal tekeer, je pakte die Johan Derksen ook aan”, zegt hij tegen de bladenmaker in zijn BNR-programma The Friday Move.

Guido: “Terecht ook, terecht. En ik ben een fan van Johan Derksen.”

Wilfred sarcastisch: “Je zegt op een gegeven moment: ‘Ik probeer altijd objectief te zijn’, maar dat ontdek ik niet altijd als het over de familie Hazes gaat bij jou.”

‘Dat is gel*l!’

Guido verontwaardigd: “Nou, dat is dus echt gel*l, als ik dat zo even plat mag zeggen. Ik vind juist dat alles eromheen nu niet meer objectief is. Het is schoppen om het schoppen. En ik weet iets meer van het dossier. Ik ken ze al 22 jaar.”

Wilfred nog sarcastischer: “Dat maakt je dan ook heel objectief als je ze al 22 jaar ken.”

Guido bloedserieus: “Ik ben sowieso objectief en ik weet er gewoon heel veel van af. Er is nu heel veel consternatie ontstaan over twee knipsels in een blad.”

Wilfred: “De Privé. Dat kun je gewoon zeggen hoor. Omdat het de grote concurrent is?”

Guido: “Nou, niet de grote concurrent. Gewoon een concurrent. Je moet natuurlijk de hele context van zoiets zien.”

Goede afloop?

Wilfred: “Jij denkt dat het goed afloopt voor Rachel?”

Guido: “Ik denk er helemaal niks over. De rechter gaat erover oordelen. Als er gewoon zwart op wit staat dat iemand wel of niet iets is, dan is dat duidelijk. Dan nog kun je te maken hebben met de geest [van het testament].”

Wilfred neemt het niet serieus. “Jij lijkt wel een beetje op de woordvoerder van John de Mol: Johan Derksen. In dat opzicht zijn jullie net zo fel allebei. Jij bent net zo fel over de familie Hazes als hij is over John de Mol.”

Guido is niet zo gelukkig met die vergelijking: “Johan ging enorm tekeer tegen Rachel en dat vind ik helemaal niets voor hem.”

Wilfred: “Nou ja, als je je zoon en dochter zó belazerd hebt, dan kan ik me voorstellen…”

Guido: “Maar wie zegt dat? Wilfred, jij bent jurist. Hoe kun je dit soort dingen zomaar uit de losse pols zeggen?”

Derksen-onwaardig

Guido raakt maar niet uitgepraat over Johan. “Ik vond het Johan Derksen-onwaardig. Kijk even naar Marieke, een van zijn dochters. Dat is een ontzettend sterk wijf. Daar houdt hij van. Rachel is gewoon echt iemand die haar mannetje staat en ik vind gewoon… Ja, hij doet nu mee met een bepaalde club mensen en dat had ik niet verwacht. Hij is journalist, hè, Johan.”

Het stoort Guido dat Wilfred hem zo sarcastisch benadert. “Jij zit altijd te lachen! Waarom geloof je het niet?”

Wilfred lachend: “Ik moet bij jou over de familie Hazes altijd zo hard lachen! Je was ook wel eens te gast bij ons in die ochtendshow en toen ging je er ook echt tot in je ellebogen in, man, elke keer! Het is niet te geloven man!”

Guido: “Ja, maar ik sta ergens voor. Jullie waggelen met alle winden mee!”

Hakken

Guido blijft maar tieren over Johan. “Het gaat erom dat hij er zo enorm op loopt te hakken. Het was echt evident dat hij zo aan het hakken was. Niets voor hem!”

VI-gezicht Raymond Mens: “Daar maakt mevrouw Hazes het zelf ook wel naar, toch? Die zoekt ook heel vaak de pers.”

Johan: “Johan is een intelligente man, die kan verbaal iemand in de hoek zetten en dat moet hij ook lekker doen als hij dat wil, maar dit was gewoon echt hakken. Ik kan het niet anders noemen. Johan baseert zich op allerlei dingen, maar hij is journalist nota bene. Hij is hoofdredacteur geweest!”

‘Je komt klaar!’

Wilfred vindt dat Guido eigenlijk niet geloofwaardig mee kan praten over Hazes-kwesties: “Jij woont al twintig jaar bij de Hazesjes in inmiddels. (…) Dat heeft ook geen invloed op jouw objectiviteit? Totaal niet? Nee, oké, dan is het goed.”

Guido: “Nee, daar gaat het niet om, Wilfred. Maar zie je, je luistert al niet eens.”

Wilfred: “Ja, maar ik vind het bij jou zó lastig om dat nog [serieus te nemen]. Als het woord Hazes valt, dan kom je bijna klaar, man. Het is niet te geloven! Het is echt absurd gewoon.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Guido den Aantrekker stelt dat hij objectief in de Hazes-discussie staat. Wat denkt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen