Tim Hofman hekelt ‘dure’ Albert Heijn maar heeft geen bonuskaart

Tim Hofman heeft enorm veel ophef veroorzaakt met zijn klaagtweet over ‘dure’ boodschappen bij Albert Heijn. Nu bekent de NPO-presentator echter dat hij niet eens een bonuskaart gebruikt.

Tim Hofman © NPO

De klaagtweet van Tim Hofman over zijn peperdure boodschappen bij Albert Heijn heeft enorm veel controverse veroorzaakt. De foto van zijn volle boodschappentas ter waarde van 102 euro is maar liefst 1,6 miljoen keer (!) bekeken. Hij reageerde ermee op uitspraken van de Ahold-topman dat het wel meevalt met de gestegen prijzen.

Bonnetje kwijt

Tim werd door critici verweten populisme te bedrijven, vooral omdat hij niet wilde zeggen wat er precies in die boodschappentas zat. Eerst wilde hij het bonnetje niet delen omdat hij er geen zin in had, later omdat het bonnetje kwijt was. “Ook al loop ik met twee Appie-tassen naar buiten, ik betaal nooit zoveel”, reageerde ene John.

Thom: “Wat een populistische lulkoek zonder fatsoenlijke inzage.”

En een ander: “Nou, dan hedde gij onderin wel wat kaviaar of gerookte zalm zitten, Tim…”

Geen bonuskaart

Het kan natuurlijk ook zijn dat Tim allemaal aanbiedingen heeft gepakt, maar zijn bonuskaart is vergeten te scannen. Tenminste, iemand die klaagt over de prijzen van boodschappen let toch wel op de kleintjes?

Nou, Tim niet. Die heeft niet eens een bonuskaart. “Ik gebruik dat eigenlijk niet”, bekent hij desgevraagd. “Alleen als kassapersoneel een kaart heeft liggen of als er eentje bij de scanner ligt.”

Verbazing

Het wekt enorm veel verbazing op. Rolf: “Dus je klaagt over de hoge prijzen, maar laat ondertussen 15 tot 20 procent bonuskortingen liggen? Vreemd.”

Peter: “Geen bonuskaart gebruiken is natuurlijk prima Tim, maar dan moet je ook niet klagen over te hoge prijzen. Dat kan echt niet.”

En Gert vindt het verwaand gedrag: “Je bent een bevoorrecht mens als je je het kunt veroorloven om kortingen via de bonuskaart gewoon te laten liggen.”

Tweets

De boodschappentweets van Tim:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u een beetje Tim Hofman-moe aan het worden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen