Theo Maassen ergert zich aan kuif Arjen Lubach: ‘Je bent al kaal!’

Theo Maassen ergert zich ontzettend aan de kuif van Arjen Lubach. Hij vindt dat de VPRO-ster wanhopig probeert om zijn beginnende kaalheid te maskeren. “Kun je die tondeuse neerleggen?!”

Theo Maassen en Arjen Lubach © VPRO

Arjen Lubach is iemand die absoluut niet van verrassingen houdt, maar daar heeft Theo Maassen geen boodschap aan. De cabaretier was gisterenavond te gast in Arjens programma De Avondshow en begon de boel daar behoorlijk te ontregelen. “Ik heb een cadeautje voor jou”, was het begin van een behoorlijk onheilspellend relaas.

Verkeerde kant

De aanloop die Theo neemt is behoorlijk. “Ik zat te denken: een van de hoogste vormen van liefde is toch wel dat je gezien wordt, dat iemand naar je kijkt en je echt ziet voor wat je bent. Ik wist dat ik hier zou komen en daarom heb ik veel naar je gekeken. Ik ben heel enthousiast geraakt ook over jou: ik vind je grappig, je bent slim, je bent een integere vent.”

Vol ongemak zegt Arjen: “Dit gaat zó de verkeerde kant op, ik voel dit aan alles.”

Theo: “Ik dacht wel: er is ook iets waarvan ik dacht… Er is ook iets en dat wil ik je gewoon vertellen een keer. Iets wat maakt dat ik je niet helemaal kan omarmen.”

Bubbel

Arjen wordt er flink zenuwachtig van. “Holy f*ckeroli. Let’s get it over with!

Theo: “Ik dacht eerst: misschien is het iets van mij. Dat is vaak toch? Als je je aan iets irriteert. Maar toen ben ik het zo om me heen gaan vragen. Ik had het over jou. Iedereen ook net als ik enthousiast, maar: ‘Eén dingetje!’ En eigenlijk allemaal hetzelfde. Toen dacht ik nog: dat is die bubbel waar ik in zit.”

Hij vervolgt: “Maar toen had ik ook contact met redactieleden van jou en die vonden dat ook. En eh, nou ja, ik dacht ook: je bent ook verdomme een man van 43, weet je wel. Ik kan er heel veel over praten, maar….”

Tondeuse

Dan verrast Theo alle aanwezigen door een tondeuse uit zijn zak te halen. Het publiek begint luid te applaudisseren. Arjen wijzend naar zijn haar: “Wat?! Wat is hier mis mee?”

Theo: “Dat is een goede vraag! Nou ja, je bent een man van 43 en het is een beetje kalend aan het worden en dat is helemaal niet erg, Arjen. Nu is er nog zoiets bovenop van: ik heb wél haar, maar het is ook een beetje een pijl die wijst naar je kale hoofd en volgens mij moet het eraf!”

Arjen: “Ik vind het ding doodeng nu. Nee, nee! Ik heb het verzekerd voor heel veel geld.”

Theo: “Maar serieus!”

Hoog voorhoofd

Arjen: “Nee, natuurlijk niet. Het is wel zo… Ik ben de eerste die grapjes maakt over mijn hoge voorhoofd, dat zal iedereen in mijn omgeving beamen.”

Theo: “Maar ik maak er geen grapjes over. Ik wil je helpen!”

Arjen: “Kun je dat ding alsjeblieft wegleggen? Het is alsof je hier met een geladen pistool zit.”

Theo: “Is het zó belangrijk voor jou?”

Arjen: “Nee, het is helemaal niet belangrijk, het maakt ook niet zoveel uit.”

Theo: “Het zou wel leuke televisie opleveren.”

Breivik

Arjen weigert. “Weet je wat het is? Het zal vanavond leuke televisie opleveren, maar de komende maanden niet. Het ding is: ik heb het wel eens bedacht en tot mijn grote schrik leek ik daarna op Anders Breivik. En dat wil niemand. Als jij het aan wil doen dat een bekende talkshowpresentator als een Noorse terrorist door het leven gaat…”

Theo: “Ja, dat wil ik wel!”

Uiteindelijk pakt Arjen de tondeuse af en gooit hem richting het publiek. Aan het eind van het gesprek: “Ik had je nog heel veel willen vragen, maar je hebt zelf heel veel tijd ingenomen met het bekritiseren van mijn uiterlijk.”

Fragment

Theo bij Arjen:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Arjen Lubach stiekem wél heel ijdel is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen