‘Sven Hammond niet akkoord met inruilen Matthijs van Nieuwkerk’

Matthijs van Nieuwkerk hoeft volgens Angela de Jong niet te vrezen dat zijn tv-kindje Matthijs Gaat Door óók al wordt geroofd door een oud-collega. “Daar gaat Sven Hammond niet mee akkoord.”

Matthijs van Nieuwkerk en Sven Hammond © Ben Houdijk, BNNVARA

Na vier seizoenen is er een voorlopig einde gekomen aan Matthijs Gaat Door, de muzikale tv-show van Matthijs van Nieuwkerk. De presentator heeft na de rel over zijn vermeende wangedrag bij DWDD immers ontslag genomen bij BNNVARA, waar het programma werd uitgezonden. Een vervolg zit er op de korte termijn hoe dan ook niet in.

‘Sven zegt nee’

De band Sven Hammond, die onder leiding staat van toetsenist Sven Figee, heeft al die tijd een zeer prominente rol gespeeld in het programma. Gaat hij ook een Leo Blokhuisje doen en maakt hij straks een programma met een andere presentator? Eric Corton bijvoorbeeld, die zichzelf naar voren heeft geschoven?

Angela de Jong denkt van niet, zegt ze in de AD Mediapodcast. “Ik denk dat daar wel het probleem zal zijn dat een Sven Hammond dat niet zo snel zou doen met een andere presentator. (…) Dat heeft heel erg het Matthijs van Nieuwkerk-DNA, net als De Wereld Draait Door.”

Handtekening

Collega Manuel Venderbos vraagt het zich af. “Nou, Leo Blokhuis deed het ook heel snel.”

Angela vindt de presentatie van de Top 2000 A Gogo wel weer iets anders. “Ik vind dat toch meer een programmaatje waar je binnenkomt, je presenteert het en je bent weg. Ik bedoel: Matthijs Gaat Door is de opvolger van De Wereld Draait Door en daar zit zó zijn eigen handtekening in. Ik denk dat Sven Hammond daarvan zegt: ‘Ik doe het niet.’”

Niet magisch

De Top 2000 A Gogo is geen echte Matthijs-tv, aldus Angela. “Daar vond ik het ook niet zo aan Matthijs van Nieuwkerk hangen, maar ik ben niet een enorme muziekliefhebber en dat programma heeft voor mij niet van die magische trekken.”

En The Connection dan, dat door Patrick Lodiers is gekaapt? “Ik heb The Connection nooit zo’n enorm Matthijs van Nieuwkerk-programma gevonden. Ik vond het altijd een beetje een zo-zo-format. De zoveelste kennisquiz, weer met BN’ers. Ik vind hem geen geboren quizmaster.”

Spijt van exit?

Angela vraagt zich overigens af of Matthijs geen enorme spijt krijgt van zijn ontslag bij BNNVARA. “Ik vraag me af of hij over een halfjaar nog zo blij is dat hij dat gedaan heeft, bij BNNVARA weggaan. Als het stof is neergedaald en misschien ook iets milder terugkijkt op hoe zijn omroep gehandeld heeft.”

“Ik vraag me af of hij geen spijt krijgt van wat hij allemaal heeft weggegooid. Die titels zijn natuurlijk van BNNVARA. Hij kan wel een contract tekenen bij Omroep MAX, maar daar zal hij dan toch iets anders doen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Sven Hammond een matennaaier als hij een Leo Blokhuisje doet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen