Rachel Hazes blijkt inderdaad neperfgenaam: ‘Dit wordt vervolgd’

Rachel Hazes is volgens de kortgedingrechter inderdaad niet de erfgenaam van André Hazes. Toch houdt ze voorlopig wel recht op de erfenis. “Dit hoort thuis in een bodemprocedure.”

Rachel en André Hazes © William Rutten

Het hoge woord is eruit: Rachel Hazes is een neperfgenaam. Ze heeft de erfenis van wijlen André Hazes op een handige manier binnengeharkt, maar was volgens het testament dus inderdaad niet zijn erfgenaam. “Toen André Hazes in 2004 overleed was er een echtscheidingsprocedure aanhangig in deze rechtbank tussen hem en Rachel Hazes.”

Rachel geen erfgenaam

Aan het woord is persrechter Anne Reitsma van de rechtbank Midden-Nederland. Ze vervolgt: “En dat betekent op grond van het testament van André Hazes dat Rachel geen erfgenaam is. Maar er is vervolgens in 2005 een afspraak gemaakt tussen alle betrokkenen, waaronder ook de kinderen van Rachel en André Hazes.”

Wat voor afspraak? “Dat alles wat in de huwelijksgoederengemeenschap zat van André Hazes en Rachel, dat dat aan Rachel zou worden toebedeeld. Dus dat betekent dat Rachel op grond van het testament geen erfgenaam is, maar dat ze wel eigenaar werd van de erfenis. De vraag is nu: mag je je dan erfgenaam noemen?”

Voorlopig geen verbod

Over die vraag van dochter Roxeanne doet de kortgedingrechter geen uitspraak. “De rechter heeft vandaag gezegd dat Roxeanne al deze informatie al had in 2020. En dat betekent dat ze nu, in 2023, geen recht heeft op een zogenoemde spoedprocedure, op een kort geding. Omdat het spoedeisend belang bij alles wat zij vordert vandaag ontbreekt.”

Dat geldt ook voor de intellectuele eigendomsrechten waar Rachel mee aan de haal is gegaan. “Dat gaat dan om het beeldmerk van André Hazes, om de liedjes, om de teksten. Er komt voorlopig geen verbod op voor Rachel om daarmee verder te gaan.”

Bodemprocedure

Roxeanne moet nu het traject van een bodemprocedure in, legt de rechter uit. En die komt er volgens GeenStijl vast en zeker: “Tsja, dus een moeder die haar bloedeigen kinderen al jarenlang in het duister laat tasten en om de tuin leidt mag ‘voorlopig’ gewoon lekker doorgaan want ’te laat’. Niemand blij, dus dat wordt een bodemprocedure!”

Ook op sociale media wordt Roxeanne aangemoedigd om verder te gaan. Zo zegt ene Gudrun: “Het toverwoord in de uitspraak is ‘voorlopig’. Alles is voorlopig. Op naar de bodemprocedure. Want ik ga ervan uit dat die gaat volgen.”

Veel mensen begrijpen er niets van. Zo zegt Alegna: “Hoe kan dit? Geen recht op erfenis, maar toch alles opstrijken?”

Niet eerlijk

Het juicekanaal Juice Channel vindt de uitspraak van de kortgedingrechter dat Roxeanne te laat voor een spoedeisende zaak niet eerlijk. “De reden dat Roxeanne heeft gewacht met juridische stappen is dat ze het eerst binnenkamers met Roggel en haar advocaat wilde oplossen, alleen werkte Roggel niet mee.”

“Dus na een lange tijd gesukkel heeft Roxeanne besloten om haar moeder toch voor de rechter te slepen. Dus om nu te zeggen dat ze te laat is slaat natuurlijk nergens op als je er alles aan hebt gedaan om er onderling uit te komen.”

Voorlopig kan de concertreeks Holland Zingt Hazes over een paar weken gewoon doorgaan. En de daarmee gemoeide euro’s? Daar kan Rachel in de zomer lekker van op vakantie.

Persrechter

De uitleg van de persrechter:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Holland Zingt Hazes nog door kan gaan onder leiding van Rachel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen