‘Rachel en Roxeanne naderen elkaar, goed nieuws in Hazes-zaak’

Rachel en Roxeanne Hazes naderen elkaar voorzichtig in de erfeniskwestie, stelt het programma Shownieuws. “We spraken kamp-Rox én kamp-Rachel, en er lijkt gewoon heel goed nieuws te zijn.”

Rachel en Roxeanne Hazes © SBS, NPO

Na de vernietigende kroketzaak kreeg Rachel Hazes deze week de genadeklap van de rechtbank in Utrecht. Die heeft namelijk bevestigd dat de kassajuffrouw van het Hazes-imperium inderdaad een nep-erfgename is, zoals haar dochter Roxeanne Hazes al vermoedde. “Betalen pannenkoek!”, zouden de typetjes van Toren C roepen.

Rachel kiest eieren

Het zou zomaar kunnen dat Rachel onterecht steen- en steenrijk is geworden met het uitknijpen van de nalatenschap van wijlen André Hazes. Haar kinderen André jr. en Roxeanne zijn al die jaren behoorlijk onderbedeeld en om dat mogelijk te corrigeren moet Rachel een heuse bodemprocedure in worden getrokken.

Kennelijk kiest Rachel eieren voor haar geld, want volgens Shownieuws is er een opvallende ontwikkeling in deze zaak. “Het is al maanden echt lelijk. Hard tegen hard. De een scheldt de ander uit. Je denkt eigenlijk: komt het ooit nog goed? Nou, we hebben vandaag met alle partijen in deze netelige erfeniskwestiezaak gesproken”, zegt Bart Ettekoven.

Goed nieuws

Bart stelt dat dat iets bemoedigends heeft opgeleverd. “We hebben kamp-Rox en kamp-Rachel gesproken, en er lijkt gewoon heel goed nieuws te zijn.”

Wat dan? Collega Natacha Harlequin: “Ja, ik kijk blij, want er is een update in de zaak-Hazes. Het gaat wel echt de goede kant op. Shownieuws heeft beide advocaten gesproken en ze geven aan: we willen wel met elkaar in gesprek en ook op korte termijn.”

Oplossing

Op korte termijn is er een staakt-het-vuren afgesproken, weet Natacha. “De adviseur van Rox heeft aangegeven: ‘Ik wacht nog even met die bodemprocedure, we willen graag weer in contact komen.’ Er is nog wat gesteggel over welke plaats en wanneer en hoe dat vormgegeven moet worden, maar ik heb het idee dat het wel goed zou kunnen komen.”

Ze besluit: “We hebben natuurlijk ook Royce gesproken, de advocaat van Rachel, en die geeft aan dat hij het liefst alles buiten de camera’s en media wil oplossen. Hij geeft aan: zal zich ervoor inzetten, komt goed.”

Mediaspektakel

De kans dat Rachel en Roxeanne eruit komen is natuurlijk niet heel groot, want de toga-verslaving van Rachel is berucht en ze is behoorlijk op haar centen. Zo heeft ze ook een heel juridisch circus opgetuigd omdat ze vindt dat haar vroegere beste vriendin, die haar redde na haar zelfmoordpoging, niet genoeg huur betaalt. En dat gaat echt om véél minder geld.

Mediajournalist Mark Koster gunt de showbizzmedia dat het gewoon tot een bodemprocedure komt, schrijft hij op Twitter. “Een bodemprocedure is immers synoniem voor een jarenlange vervolgzaak vol met lekken en tegenlekken en verhalen met hele, halve en valse waarheden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Rachel en Roxeanne naderen elkaar volgens Shownieuws. Loopt goed af?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen