Peter Gillis lacht om felle kritiek: ‘Talpa is een heel mooi bedrijf!’

Peter Gillis lacht om de felle kritiek die Talpa krijgt op hun samenwerking. Hij daagt zijn critici uit met een foto waarop hij poseert bij het pand van John de Mol. “Mooi bedrijf wel… Kende da?”

Peter Gillis en Marco Louwerens © Instagram, SBS

Er zijn weinig immorele sterren op televisie dan Peter Gillis en ondanks alle zaken die over hem lopen, houdt het SBS 6 van zenderbaas Marco Louwerens en zendereigenaar John de Mol gewoon aan hem vast. Volgens AD-diva Angela de Jong mag RTL de hemel danken dat ze door het afketsen van de fusie ‘niks met dit immorele zooitje te maken krijgen’.

Hatseflats bij Talpa

Het lijkt erop dat Peter absoluut niet onder de indruk is van alle kritiek, want de realityster plaatst op Instagram een vrolijke selfie bij het pand van Talpa. “Net een leuke meeting gehad bij Talpa Network. Mooi bedrijf wel… Kende da? Uiteraard ook gesproken over Familie Gillis: Massa is Kassa. De kijkcijfers zijn nog steeds erg goed…👀 Hatseflats!!”

En dat is precies het enige waar het SBS 6 om gaat: de kijkcijfers. Het is een bewuste keuze van de zender om gewoon door te gaan met de realityster, meldde Privé-baas Evert Santegoeds onlangs: “Bij Talpa hebben ze echt het idee van: er zijn al zoveel mensen gecanceld het afgelopen jaar.”

Respectloos

Er klinken onder de post van Peter flink wat kritische geluiden. “Heb je nu nooit het gevoel wanneer je de beelden terugkijkt dat je ongelooflijk respectloos bent naar andere mensen? De wijze waarop jij omgaat met je werknemers en familie is werkelijk tenenkrommend en behoorlijk respectloos”, zegt Ilona bijvoorbeeld.

Deze dame vindt het ongelooflijk dat John de Mol verder wil met zo iemand. “Jammer dat Talpa nog steeds dat gedrag tolereert en je een platform geeft. Een lesje nederigheid zou je goed doen.”

In de bres

Er zijn ook mensen die in de bres springen voor Peter. Zo zegt Kevin: “Niemand is verplicht daar te werken. 🤷‍♂️ Er zijn genoeg banen… Dus waarschijnlijk hebben genoeg mensen het naar hun zin.”

Dit soort reacties zijn echter op één hand te tellen. Veruit de meeste mensen zijn negatief, vooral over Peters vakantie naar Afrika die in de soap te zien is. Zo zegt Marianne: “Ik heb nog nooit zulke respectloze mensen gezien. Zulk walgelijk gedrag tegen de mensen in Afrika, zo neerbuigend. Slavernij is voorbij hoor.”

Schaamrood

Christel laat tot slot weten dat ze geen fan meer is van Peter. “Ik ben inderdaad fan af. Ik heb je nog lang verdedigd, zeg ik nu met schaamrood op mijn kaken. Wat ben jij respectloos tegen je werknemers, Nicole, tegen je eigen kinderen, tegen iedereen waar wij je mee zien. Mensen lopen hun benen onder hun kont uit voor jouw commando’s.”

Ze besluit: “Jij doet geen zaken, jij gebruikt mensen en misbruikt het vertrouwen van een ieder. Schaam jezelf! Wij zijn echt klaar met jullie. Bah bah. Wat heb ik me in jullie vergist 🤢.”

Instagram

De Instagram-post van Peter met de vernietigende commentaren:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is Peter Gillis hét bewijs dat RTL blij mag zijn dat de fusie met Talpa niet doorgaat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen