Maxime Meiland bewust niet naar Eva Jinek: ‘Op de zwarte lijst!’

Maxime Meiland heeft er bewust voor gekozen om haar biografie aan te kondigen in de talkshow van Humberto Tan en niet in die van Eva Jinek. “Die heeft Erica genaaid bij haar boek.”

Maxime Meiland © RTL

Na haar ouders Martien en Erica heeft nu ook Maxime Meiland een eigen biografie. De realityster kondigde het boek zondagavond aan in de talkshow van Humberto Tan. Ze liet de kijkers flink schrikken met de onthulling dat ze in het verleden is misbruikt. Voor zo’n persoonlijk verhaal kies je natuurlijk heel bewust uit waar je gaat zitten.

Hypocriete deuger

Het is geen verrassing dat Maxime en Erica met z’n tweeën opdoken bij Humberto en niet bij seksegenoot Eva Jinek. Erica is anderhalf jaar geleden namelijk ontzettend te grazen genomen aan Eva’s talkshowtafel. De realityster werd daar flink aangepakt vanwege haar islamkritische uitspraken, zowel door medegast Chantal Janzen als Eva zelf.

Chantal werd na de uitzending een ‘hypocriete deuger‘ genoemd door de biograaf van de Meilandjes, Jan Dijkgraaf. En daar sloot Erica zich volledig bij aan: “Ik vond haar altijd heel leuk, grappig en mooi, maar ze grossierde in domme opmerkingen. Ze had zich niet in het onderwerp verdiept, kraamde onzin uit, alleen om toch vooral maar te deugen.”

Bewust naar Humberto

Nu, anderhalf jaar later, hebben de Meilandjes ervoor gekozen om Eva te passeren en naar Humberto te gaan. “Ik heb Maxime geadviseerd om bij Humberto te gaan zitten”, verklapt familiebiograaf Jan Dijkgraaf.

Jan kan zich best voorstellen dat Humberto niet bepaald fan is van zijn columns, maar: “Ik ken hem als een integere interviewer, die zijn gasten door het format de tijd geeft om hun zinnen af te maken.”

Jinek op zwarte lijst?

Betekent dat dat Jinek op de zwarte lijst staat? “Wat mij betreft wel. Die heeft Erica genaaid bij haar boek. Niet door kritische vragen te stellen, want dat is prima. Wel door verbijstering te acteren om Erica’s uitspraken en vooral doordat ze die vréselijke Chantal Janzen opeens inschakelde om Erica met z’n tweeën in de ophefsandwich te nemen.”

Hij besluit: “Maxime heeft gelukkig naar mijn advies geluisterd. En was het achteraf met me eens dat Humberto en zijn redacteur zeer respectvol met haar zijn omgegaan bij een mentaal moeilijk tv-optreden.”

Maxime’s boek

Het boek van Maxime is al te reserveren:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begrijpelijk dat de Meilandjes geen zin meer hebben in Eva Jinek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen