Maarten van Rossem kotst op RTL Boulevard: ‘Het is afschúwelijk!’

Maarten van Rossem wordt kótsmisselijk van de rellerigheid van bepaalde showmedia. Hij walgt er gewoon van hoe erg de zaken soms worden opgeblazen. “RTL Boulevard? AFSCHUWELIJK!”

Maarten van Rossem en Luuk Ikink © SBS, RTL

Het is volgens Maarten van Rossem van een treurig niveau hoe sommige showmedia in ons land te werk gaan. Hij heeft vaak het idee dat dingen op een gruwelijke wijze worden opgeblazen, en dan vooral op het internet. Toch kan RTL Boulevard er volgens het jurylid van De Slimste Mens ook wat van.

‘BLVD afschúwelijk!’

Maarten stelt dat het lang niet alleen de online showmedia zijn die zo rellerig berichten. “In iets mindere mate kun je dat ook zeggen over… Hoe heet het nou dat programma? Het is een goed bekeken programma. Promenade? Nee. Nee, niet Promenade. Nee, ook niet Shownieuws, dat lijdt aan dezelfde kwaal. Nee, nee, hoe heet dat nou?”

De NPO-ster kan maar niet op de programmatitel komen. “Waar ze altijd achter zo’n desk staan”, mijmert hij in zijn podcast Maarten De Podcast. Dan opeens: “Boulevard! Sorry dat ik er niet op kon komen. Dat is freudiaans. Ja, een afschúwelijk programma werkelijk.”

Vaak te gast

Tom Jessen, de presentator van de podcast, verbaast zich erover dat Maarten zo’n verschrikkelijke hekel heeft aan de showrubriek van Luuk Ikink. “Terwijl je daar heel vaak in te gast bent. Dan bellen ze je weer.”

Maarten: “Nee, ik ben er nooit in… Ik ben er wel eens in te gast geweest, maar ik probeer het altijd af te houden.”

Tim: “Maar als De Slimste weer begint, dan bellen ze je weer: ‘Hé Maarten, hoe vond je het? Goede kandidaten?’”

Nutteloos

Dat klopt, zegt Maarten, maar ook dát vindt hij dus overdreven van Boulevard. “Ja, het is die jaarlijkse nutteloze opwinding over De Slimste. Ja, het is een goed bekeken programma, het is een quiz, het is een leuke quiz. Niemand begrijpt eigenlijk waarom het zo populair is. Dat is eigenlijk alles wat er over te zeggen valt.”

Tot slot: Maarten is zelf toch eigenlijk ook helemaal niet vies van een relletje? Hij komt om de haverklap met allerlei ongezouten meningen op de proppen. “Relletjes? Dat doe ik helemaal niet. Andere mensen veroorzaken relletjes omdat ik iets verstandigs heb gezegd.”

Podcast

De podcast van Maarten van Rossem:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat er buiten De Slimste Mens om überhaupt een programma is dat Maarten van Rossem níet afschuwelijk vindt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen