Johnny de Mol speelt krokethit af in bijzijn advocaat Rachel Hazes

Geestig: Johnny de Mol laat zich ook eens van zijn meedogenloze kant zien. Terwijl de advocaat van Rachel Hazes aan zijn talkshowtafel zit, start hij keihard de carnavalshit Gecremeerde Kroket in.

Royce de Vries en Johnny de Mol © SBS 6

Rachel Hazes heeft zo ongeveer met de halve wereld ruzie. Om toch nog wat aanspraak te hebben, heeft ze een heel leger toga’s om zich heen verzameld waarmee ze iedere week gezellig naar de rechtbank gaat. Dan weer Yvonne Coldeweijer bij de lurven pakken, dan weer procederen tegen haar dochter. Het houdt d’r van de straat.

Alleen verliezers

Heel succesvol zijn de juridische avonturen van Rachel niet. Haar zaak tegen Yvonne heeft ertoe geleid dat werkelijk íedereen haar nu ‘gecremeerde kroket’ noemt en ook de erfeniskwestie die ze uitvecht met Roxeanne lijkt uit te draaien op een debacle. Mag Rachel zich straks nog wel Hazes noemen? En moet ze miljoenen dokken aan haar kinderen?

Haar advocaat, Royce de Vries, lijkt er niet veel vertrouwen in te hebben. Hij zat gisterenavond aan de talkshowtafel van HLF8, waar Johnny de Mol hem vroeg: “Wat verwacht jij van de uitspraak?”

Royce zuinig: “Ehh, wat het vonnis ook zal zijn: het zal alleen maar verliezers kennen.”

Sterk vrouwtje

Aanvankelijk veinst Johnny een soort medeleven met Rachel. “De vrouw blijft weinig bespaard. Hoe is het met haar?”

Royce: “Ik ken Rachel al een aantal jaar inmiddels en ik kan gewoon wel zien dat het haar heel veel verdriet doet deze zaak. Niet alleen omdat ze tegenover haar dochter staat, maar ook omdat haar integriteit in twijfel wordt getrokken en zelfs de liefde voor haar overleden man. Dat is buitengewoon pijnlijk.”

Johnny: “Sterk vrouwtje wel, hè?”

Royce: “Zeker.”

Krokethit

Direct daarna maakt Johnny een wel héél apart bruggetje. “Ehmmm, dan: het is verkiezingstijd. Vandaag is namelijk de stembus geopend voor de carnavalshit van het jaar. Ronald (Molendijk), we hadden bedacht: dit zou misschien wel een kanshebber kunnen zijn.”

Johnny start vervolgens beeldvullend en kéihard de carnavalshit ‘Gecremeerde Kroket’ in, nog geen vijf seconden nadat hij Rachel een ‘sterk vrouwtje’ noemde dus.

Zelfspot

Royce kijkt er niet bepaald geamuseerd bij. Hij weet inmiddels op de millimeter hoe lang de tenen van Rachel zijn en die vindt dit dus écht niet leuk.

Johnny snel: “Ik moet er wel bij zeggen: toen zij deze zaak liet vallen van de week, dat we ‘gecremeerde kroket’ gewoon mogen zeggen, dat getuigt ook wel van zelfspot.”

Rachel tuigt een heel kroketcircus op om pas in te binden als ze het hele land over zich heen krijgt. Johnny noemt dat ‘zelfspot’. En Yvonne? “Angsthazes.”

Carnavalshit

De krokethit:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen