Jan de Hoop halfjaar na tv-exit aan de slag als fitfluencer: ‘Hoew!’

Jan de Hoop heeft een halfjaar na zijn vertrek bij het RTL Ontbijtnieuws een nieuwe roeping gevonden. Hij zet in zijn nieuwste vlog een eerste stap naar een carrière als fitfluencer. “Hoew!”

Jan de Hoop © YouTube

Het is nooit te laat om een wasbordje na te streven. De 68-jarige Jan de Hoop gaat voor de bijl en heeft voor op zolder een home gym gekocht van het dure merk Technogym. Het kostenplaatje van dit Unica-model? Een niet misselijke 6.250 euro. De RTL Nieuws-bekendheid vertelt erover in zijn eigen vlogserie op YouTube.

Gym op zolder

Jan heeft al voorpret als het apparaat nog niet eens in huis staat. “Er komt een apparaat waarmee je kan duwen, trekken en eraan kan hangen om spieren te kweken”, klinkt het. “De uitdaging is om dat hele apparaat naar boven te krijgen. Hij moet een klein wenteltrapje op naar zolder. Honderd kilo is het achterste stuk en tachtig kilo het voorste stuk!”

Uiteindelijk is te zien hoe twee bezorgers het gevaarte naar boven tillen. Jan: “Gelukkig is er ook een comfortabel zitje op zolder, want alleen al kijken naar dat gesjouw is al heel vermoeiend.”

Zwembroek

Als het ding eenmaal staat komt Jan tevoorschijn in zijn meest sportieve outfit: een zalmkleurige polo, blauwe zwembroek en pantoffels. “Pantoffels uit, remmen los en op naar de Men’s Health van over een jaar of vijf!”, grapt hij.

Jan maakt al direct vorderingen. “Kijk eens hoe soepel dat gaat”, zegt hij enthousiast. “Ik moet met mijn rug ertegenaan blijven zitten, geloof ik.”

Het is te merken dat Jan flink zijn best doet. “Hoew”, klinkt het. En: “Oef.”

‘Kijk die biceps!’

Het is allemaal nog wel even wennen voor Jan. “Een oefeningetje voor de borst doe ik met een laag gewicht, want anders breek ik doormidden. Arie Boomsma lacht zich helemaal te pletter, maar je moet klein beginnen.”

Dan begint hij zijn biceps te trainen. “Deze schijnt voor de borst te zijn. Eerst een klein stukje heeft de instructeur gezegd en dán… Kijk die biceps tekeergaan! Dit is sport, dit is endurance.”

Na een paar minuten houdt hij het weer voor gezien. “Zo, even douchen, dan even liggen en dan een stukje eten, denk ik.”

Fitboy Jan

De bewuste vlog:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jan de Hoop koopt een home gym van 6.250 euro. Denkt u dat hij er na twee weken nog steeds op zit?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen