Jaimie Vaes opent frontale aanval op Yvonne Coldeweijer: ‘Haat!’

Jaimie Vaes opent in haar lange interview met Robbert Rodenburg frontaal de aanval op Yvonne Coldeweijer. “Of het is een soort van obsessie of ze is echt heel ongelukkig en komt liefde tekort.”

Jaimie Vaes en Yvonne Coldeweijer © YouTube

Het is oorlog tussen Jaimie Vaes en Yvonne Coldeweijer. Ze nam de juicekoningin begin vorig jaar in vertrouwen door een filmpje te delen waarop ze wordt mishandeld door haar ex-vriend Jorik Scholten, beter bekend als Lil Kleine. De laatste tijd is Yvonne echter een stuk minder op de hand van Jaimie, omdat ze zich door haar genaaid voelt.

Veilig bij Yvonne

Jaimie vertelt in Open Kaart onder meer waarom ze het filmpje uitgerekend aan Yvonne heeft gestuurd. “Zij kwam als eerste in mij op. Ze heeft ook eens uitgesproken van: ‘Mensen in Amsterdam weten al veel langer wat zich allemaal bij haar thuis afspeelt.’ Misschien voelde ik me op die manier ook enigszins veilig bij haar.”

Ze is bovendien een vrouw, vervolgt Jaimie. “Misschien ook omdat het een vrouw is, waarbij je je dan veilig voelt. Dat heb ik goed verkeerd gedacht! Ik kon het bij haar wel een soort van neerleggen ofzo.”

Anti-Jaimie

De relatie tussen Jaimie en Yvonne is inmiddels onherstelbaar beschadigd. “Ondanks dat ik haar dankbaar ben, want zonder haar hulp had ik hier misschien niet zo gezeten in die zin dat ik uit een onveilige situatie ben gestapt, maar de manier waarop zij berichtgeving meldt… Het heeft een persoonlijke ondertoon. Haar persoonlijke voorkeur.”

Ze vervolgt: “Zij turnt in één keer helemaal om. Een soort van anti-Jaimie, een leugenaar. Ik ga bijna denken: wilde jij dit eigenlijk altijd al? Wilde je me ergens op kunnen pakken? Wilde je een soort van sturing geven aan hoe Nederland over mij denkt? Niet alleen naar mij, maar ik zie ook hoe ze het doet bij andere mensen, bijvoorbeeld bij Koen.”

Feestje Jorik

Jaimie vindt dat Yvonne nu positiever bericht over Jorik. “Het is echt heel naar wat zij doet. Ik las op een gegeven moment een paar dagen geleden dat zij plaatste dat Jorik een feestje had gevierd naar aanleiding van dat er dus was gemeld dat mijn hoofd niet tussen de deur had gezeten. Dat ging zij verheerlijken.”

Ze vervolgt: “Het was zó misselijkmakend toen ik dat las. Ik dacht: hè?! Wacht even! Er wordt toegejuicht dat iemand een feestje viert omdat mijn hoofd niet tussen de deur zat? Dus omdat het mijn hoofd niet is geweest, is het minder erg? Dus jij als vrouw zijnde wil in één keer een slachtoffer van huiselijk geweld weer in een hoek stoppen?”

Obsessie

Het is niet leuk, zegt Jaimie. “Ik snap haar beweegreden niet. Vind je mij niet leuk? Ik vind jou ook niet leuk, maar laten we ook niet vergeten: ik ken deze vrouw niet persoonlijk, hè? Ze betaalt ook mijn huur niet en komt ook geen ontbijtje eten op zondag. Ik heb haar ook nog nooit in het echt gezien.”

Ze besluit: “Als je mij op dat moment niet had willen helpen, dan had je dat ook mogen zeggen. Of het is een soort van obsessie of ze is echt heel ongelukkig zelf en ze kom heel veel liefde tekort. Ze heeft eigenlijk gewoon een knuffel nodig, denk ik. Ik ga hem alleen niet geven. Ik snap niet waar al die haat vandaan komt.”

Yvonne reageert

Yvonne reageert als volgt op de uitspraken van Jaimie:

Open Kaart

Het interview met Jaimie Vaes:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen