Gordon wekt ergernis bij criticaster: ‘Dit dekt echt de lading niet’

Gordon zorgt voor flink wat ergernis bij Lars Duursma, de man die de discussie over downtelevisie heeft aangezwengeld. “Zijn reactie dekt geloof ik niet helemaal de lading”, zegt hij.

Lars Duursma en Gordon © NPO

Er is steeds meer verzet tegen ‘downtertainment’, amusementsprogramma’s over mensen met het syndroom van down. De discussie is aangezwengeld door debatexpert Lars Duursma, die een broertje met down heeft. Zijn inhoudelijke bezwaren hebben het geschopt tot een item in de zeer populaire tv-show van Arjen Lubach.

‘Dekt lading niet’

Vanwege de forse kritiek twijfelt SBS 6 volgens Gordon over een nieuw seizoen en dat vindt hij schandalig. “Weet je, SBS twijfelt over een nieuw seizoen van Down the Road. Wat ik heel jammer vind, want dan laten ze zich intimideren door een enkeling die daar een opmerking over maakt.”

Een belachelijke opmerking, reageert Lars. “Ha Gordon, je hoeft het niet met m’n kritiek eens te zijn. Maar inhoudelijke en vanuit het veld breed ondersteunde kanttekeningen afdoen als ‘één iemand die kritiek had omdat die toevallig een broer had die een zwaarder geval van down heeft’ dekt geloof ik niet helemaal de lading.”

‘Gaat niet om jou’

Gordon betrekt het allemaal wel heel erg op zichzelf, vindt Lars. “Op Insta ging Gordon ook al zo empatisch en genuanceerd om met inhoudelijke kritiek.”

Hij haalt de sneer van Gordon aan Arjen Lubach aan: “Mag ik je eraan herinneren dat ik al 35 jaar in dit vak zit en jij nog in je luiers zat toen ik m’n eerste twee miljoen kijkers scoorde?”

Lars cynisch: “Maar het gaat natuurlijk allemaal om de mensen met down.”

Twitter-draadje

Het Twitter-draadje van Lars waar de hele discussie mee begon:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Gordon goed omgaat met de kritiek op zijn downprogramma?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen