Frans Duijts flink pissig over kritiek: ‘Ik ben helemaal geen patser!’

Frans Duijts ergert zich een versuffing aan de kritiek dat hij een patser zou zijn. De volkszanger raakt in de media niet uitgepraat over al zijn rijkdommen, maar zelf ziet hij dat dus niet als patsergedrag.

Frans Duijts © Instagram, RTL

BN’ers lopen graag te koop met hun rijkdom, maar de meesten doen nét alsof ze dat niet door hebben. Dan plaatsen ze bijvoorbeeld een Insta-fotootje als ze onderweg zijn en is nog nét het stuur in beeld met daarop het logo van hun Porsche. Of ze roepen dat ze zó graag naar een concert wilden dat ze per abuis twintig peperdure kaartjes hebben gekocht.

Patser Frans?

Frans Duijts is de uitzondering op de regel. Die loopt gewoon keihard te koop met zijn luxeleven. Dan verschijnt hij weer in een patserbak ter waarde van een rijtjeshuis, dan vertelt hij weer trots hoe hij zijn dochters leert om zich niet te schamen voor luxegoederen en dan roept Frans weer gretig dat hij 2.000 euro per maand betaalt aan energiekosten.

Een paar weken geleden zat Frans dus wéér enorm poenerig te doen. Hij moest in de talkshow HLF8 per se kwijt dat hij een Rolex had gekocht voor zijn vrouw. “Je moet je vrouw af en toe ook kietelen.”

Dat laatste klinkt nog als een plausibel goedmakertje voor iemand die continu naar Frans’ gezang moet luisteren, maar kan het allemaal niet wat minder?

Zanger reageert

Zelf ziet Frans zich helemaal niet als patser, briest hij in The Friday Move. “Ach, jongen. Daar word je toch helemaal gek van? Ja, maar goed, als je tegenwoordig zegt: ‘Ik woon vrijstaand’, dan ben je al een patser. Ik vind het allemaal prima, Wilfred. Ja, prima. Ze bekijken het maar. Ze zoeken het maar uit!”

Frans is gewoon goed in geld verdienen, vindt hij zelf. “Ik ben altijd van de handel. Ik doe ook slopen, allerlei handel en wandel. Bij mij kun je voor alles terecht. Of je nou een beetje hout zoekt of een beetje ijzer of je wil wat gesloopt hebben.”

Heel chic

Tegenwoordig zit Frans ook in de sieraden voor mannen. Hij probeert gastheer Wilfred Genee te vertroetelen met een armband van zwarte parels en zilver. “Een man kan niet heel veel dragen. Een horloge en een mooie armband vind ik heel stoer en heel chic bij een man. Ik weet dat Wilfred daar heel erg fan van is.”

Misschien kan Frans er zelf ook eentje om doen. Is er tenminste toch nog íets chic aan hem.

Instagram

Een Instagram-foto:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Frans Duijts een patser?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen