Fidan Ekiz gaat he-le-maal stuk in Op1: ‘Dit komt niet meer goed’

Fidan Ekiz is om onduidelijke redenen he-le-maal stukgegaan aan de talkshowtafel van Op1. De presentatrice was op een gegeven moment als enige aan het lachen. “Dit komt niet meer goed.”

Sven Kockelmann en Fidan Ekiz © NPO

De donderdagse aflevering van Op1 begon gisterenavond wel heel merkwaardig. De presentatrice van dienst, Fidan Ekiz, lag namelijk als enige persoon aan tafel he-le-maal in een scheur. Ze hield haar blaadjes voor de mond en verstoorde de complete aankondiging van de gasten, wat natuurlijk niet heel respectvol is naar de mensen aan tafel.

‘Komt niet goed’

Zelfs na de leader van Op1 is Fidan nog aan het lachen. “Sorry hoor. Dit zijn onze gasten. Nee, dit komt niet meer goed. We beginnen met het nieuws vandaag.”

Het pijnlijke is dat de overige gasten aan tafel zich keurig in de plooi houden. Wat er precies zo grappig is wordt op geen enkel moment duidelijk. De lachbui van Fidan begint voor de kijkers in elk geval direct na een aankondiging van NOS Journaal-presentator Winfried Baijens.

‘Er is sport’

Winfried heeft in de dertig seconden voor de Op1-uitzending een vrolijk onderonsje met collega Tom Egbers. “Meer daarover straks in het late NOS Journaal. Er is ook sport, Tom.”

Tom daarop afgemeten: “Ja, er is sport.”

Winfried begint daarop te glimlachen: “En dat was het?”

Tom: “Ja, het is heel leuke sport. Wielrennen en Lieke Klaver, die ken je wel?”

Winfried: “U ziet dat allemaal na Op1 met Sven en Fidan. Tot later.”

Geen dijenkletser

Een vrolijk onderonsje, maar natuurlijk geen reden om in lachen uit te barsten. Wat er dan wél aan de hand is, blijft onduidelijk. Daar doet Fidan verder geen mededelingen over. Wellicht betreft het een poging om in een oudejaarsoverzicht met ‘grappige’ fragmentjes te belanden.

Frank Zeijlemaker, directeur van een consultancybureau, stoort zich aan Fidan. Hij twittert dat hij liever naar haar co-host Sven kijkt. “Ik vind dat Sven Kockelmann het doorgaans goed doet. Met name in 1-op-1-interviews, als hij niet wordt gehinderd door Fidan Ekiz.”

Fragment

Het fragment van de lachende Fidan:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Fidan Ekiz gaat in haar eentje stuk aan de talkshowtafel van Op1. Onprofessioneel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen