Evert Santegoeds bezorgd over Johan Derksen: ‘Niet meer alert’

Evert Santegoeds is het eens met de observatie dat Johan Derksen imagoschade heeft opgelopen door zijn gênante aanval op Angela de Jong. “Hij is niet helemaal alert meer.”

Angela de Jong, Evert Santegoeds en Johan Derksen © SBS 6, William Rutten

Johan Derksen is nog nooit zó erg afgegaan op televisie als vorige week tijdens zijn bizarre discussie met Angela de Jong. De opiniediva van het AD liet de voetbalkenner alle hoeken van de kamer zien en Johan? Die bleef achter met de gebakken peren. Én met blijvende imagoschade, stelt Evert Santegoeds in zijn podcast Strikt Privé.

Niet meer alert

Op de vraag hoe lang Johan nog mee kan, antwoordt Evert: “Nou, vorige week had hij wel een uitglijder dat ik denk: jeetje, Johan… Met Angela de Jong was niet best. Dan zie je toch wel dat hij niet helemaal alert is. Hij komt er wel weer mee weg, ‘want het is Johan Derksen’, maar dat is wel een deukje in het imago, vind ik, als je zó onzin zit te praten.”

Imagoschade of niet: Johan is wel dé redder van SBS 6. “Ja, daar kun je niet omheen natuurlijk. Het staat op een prachtig moment op de avond en alles is eromheen geprogrammeerd. Degene die het bedacht heeft om elke dag te gaan doen is Marco Louwerens. Ik dacht: dat is wel heel erg veel van het goeie, maar hij heeft gelijk gehad.”

Megahit

Vandaag Inside is een megahit, hoe vaak Johan ook uitglijdt. “Ze kwamen weer terug begin januari en onmiddellijk zat iedereen weer klaar. Het is een hit en het blijft een hit voorlopig.”

Wat als een van de VI-mannen ermee ophoudt? “Dan zie je het instorten. Ze zeggen ook: als er één afvalt, dan stoppen ze allemaal, maar dat moet ik nog maar zien of het inderdaad zo is te zijner tijd. Ik vind het een uniek trio en dat levert toch wel vaak heel leuke televisie op, moet ik zeggen.”

Excuses

De uitglijder van Johan komt ook nog even aan bod in de nieuwste AD Mediapodcast. Daarin zegt Manuel Venderbos, die net als Evert voor Shownieuws werkt, dat Johan met een ‘kulargument’ kwam tijdens zijn discussie met Angela. Johan neemt het haar namelijk kwalijk dat zij heeft opgeschreven dat er aangifte was gedaan tegen Johnny de Mol.

Angela reageert: “Ik had verwacht dat hij met van alles kwam, maar hij kwam gewoon met een feit dat ik netjes had opgeschreven. Mensen hebben het kunnen zien en hij heeft volgens mij, zo vat ik het maar op, de volgende dag netjes zijn excuses aangeboden, dus prima. Nou ja, in de uitzending, over dat hij geen goede dag had. Nee, dat klopte.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Johan Derksen (74) verliest volgens Evert Santegoeds alertheid. Heeft hij een punt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen