Eva Jinek weigert Slimste Mens om heel specifieke reden: ’Nooit!’

Eva Jinek weigert pertinent om mee te doen aan De Slimste Mens, een van de populairste programma’s van het land. De presentatrice vreest namelijk voor het afbreukrisico dat kandidaten lopen.

Angela de Jong en Eva Jinek © KRO-NCRV, RTL

We zitten in de finaleweek van De Slimste Mens en dat was gisterenavond aanleiding voor Eva Jinek om er een uitgebreid item aan te besteden in haar talkshow. Aan tafel zat onder anderen Angela de Jong, die zich heeft beklaagd over het kennisniveau van de kandidaten in dit seizoen. Zelf heeft de AD-opiniediva het programma ooit gewonnen.

Floor wil niet

Die overwinning heeft Angela veel gebracht. “Ja, dat denk ik wel, want ik ging van drie naar vijf columns. Ik stopte met chef zijn en ik leid sindsdien een heel vrij leven als columnist”, vertelt ze.

Medegast Floor Bremer, journalist van RTL Nieuws, peinst er niet over om ooit mee te doen. “Nee. Punt één hou ik al niet van spelletjes, dat lijkt me wel een voorwaarde, en ik doe eigenlijk ook nooit mee met spelletjes. En na dit allemaal aangehoord te hebben (een tirade over domme kandidaten, red.), wil ik al helemaal niet!”

Eva ook niet

Eva onthult vervolgens dat zij ook absoluut niet wil meedoen aan De Slimste Mens. “Ik ook niet, hoor. Ik péins er niet over. Ik wil niet ontmaskerd worden.”

Angela spreekt Eva daarop aan. “Dat vind ik zó’n vrouwenargument.”

Dat vindt Eva dus niet leuk. “Nee, je weet: ik ben niet een vrouw die met vrouwenargumenten aan komt zetten. Dat weet je van mij. In dit geval is het puur gewoon dat ik denk: ik wil ook als mensen naar mij kijken ’s avonds, dat ze denken: hé, dat is Jinek, die heeft zich ingelezen, die weet waar ze het over heeft.”

‘Die idioot!’

Eva wil niet dat kijkers haar gaan uitlachen. “Niet dat ze denken: dat is die idioot die toen helemaal nat ging met dat of dat. Ik bedoel: snap je? Dat nemen mensen mee.”

Het lijkt precies de reden waarom De Slimste Mens vooral gevuld wordt met minder bekende namen. De grote A-sterren vrezen allemaal voor hun imago; als ze tijdens de opnames in de steek worden gelaten door hun parate kennis, staan ze immers flink voor schut.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen