Eva Jinek straks Humberto Tan achterna? ‘Dat zou erg treurig zijn’

Het zou treurig zijn als Eva Jinek straks hetzelfde overkomt als collega Humberto Tan overkomen is, zegt tv-kenner Bert van der Veer. “Dus wat moet er gebeuren? Ze moet respect verkrijgen.”

Humberto Tan, Eva Jinek en Bert van der Veer © RTL, SBS

Humberto Tan maakte jarenlang een succesvolle talkshow, totdat zijn programma opeens als een kaartenhuis in elkaar stortte. De laatste tijd vecht RTL 4’s huidige talkshowster Eva Jinek tegen dalende kijkcijfers. Het helpt daarbij niet dat ze continu belachelijk wordt gemaakt door de mannen van Vandaag Inside.

Eva onder vuur

De mannen van Vandaag Inside vinden dat de onderwerpen in Eva’s talkshow steeds infantieler worden en dat het programma bovendien veel en veel te lang duurt.

Het is ook de bekende tv-regisseur Bert van der Veer niet ontgaan dat Eva flink onder vuur wordt genomen door VI. Hij schrijft op zijn beschouwingskanaal: “Het is bepaald niet de stijl van de VI-mannen om een collega nuttig en subtiel van advies te dienen. Dus kreeg Eva Jinek er flink van langs. Het was foute boel daar.”

Vier oorzaken

Bert zet de vier oorzaken uiteen die volgens de VI-mannen ten grondslag liggen aan haar neergang. “Jinek had bevel gekregen meer luchtigheid te doen (1), de talkshow duurt veel te lang (2) met als gevolg dat de presentatrice de greep is verloren (3) en daar lonkt ook nog eens het moederschap (4).”

Hoe kijkt Bert ernaar? “Het zou toch treurig zijn als Eva Jinek overkomt wat Humberto Tan overkwam. Dus wat moet er gebeuren? Punt 1 is onzin, op punt 2 moet snel worden ingegrepen, punt 3 is ook onzin en punt 4 zou zomaar eens relevant kunnen zijn.”

Respect krijgen

De twee punten die volgens Bert valide zijn, vult hij aan met wat aanvullend advies: “Rest: meer goed voorbereide en confronterende interviews svp (5) en stel grenzen (6) aan ‘ordinaire’ onderwerpen.”

Hij besluit: “De strijd om de kijkcijfers is minder van belang dan het behouden en verkrijgen van respect.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Eva Jinek op een gegeven moment in hetzelfde schuitje beland als Humberto Tan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen