Chantal Janzen afgeblaft door Özcan Akyol: ‘Mislukt programma’

Özcan Akyol is totaal niet onder de indruk van hoe Chantal Janzens tv-carrière zich ontwikkelt. Met name haar huidige pyjamashow vindt hij een treurig dieptepunt. “Dat is gewoon mislukt.”

Özcan Akyol en Chantal Janzen © VI, William Rutten

Chantal Janzen wordt altijd toegedicht dat ze het in zich heeft om de titel van tv-koningin over te nemen, maar haar kijkcijfers zijn eigenlijk nooit om over naar huis te schrijven. Veel van haar recente titels liggen alweer op het tv-kerkhof: van Chantal Komt Werken tot Doe Het Lekker Zelf en van Chantals Beauty Camper tot &Chantal: niets beklijft.

Özcan haalt uit

Momenteel is de presentatrice elke vrijdagavond op zender met haar pyjamaprogramma Chantals Pyjama Party, maar ook dat stelt met zo’n 700 duizend kijkers teleur, vindt kijkcijferexpert Tina Nijkamp. Ze wijst erop dat RTL 4 op deze avond ‘moeiteloos miljoenen kijkers gewend is’ met shows als The Masked Singer en I Can See Your Voice.

Het verbaast Özcan Akyol niets. De opiniemaker schrijft in zijn VARAgids-brievenrubriek dat hij dat programma van Chantal echt verschrikkelijk slecht vindt. Hij reageert daarmee op een brief van lezeres Wilma uit Epe.

Slecht programma

Deze Wilma vindt dat Chantal slechte tv maakt. “Ik krijg een ongemakkelijk gevoel van Pyjamaparty dat op RTL 4 door Chantal Janzen wordt gepresenteerd. De opgeklopte sfeer, het geforceerde plezier, de kinderachtige spelletjes, je voelt aan alles dat het kunstmatig is. Waarom slagen zo weinig zenders erin om leuk amusement te maken?”

Özcan beaamt dat. “Ik heb het een keer gezien, het is een mislukt programma. Van wat ik begreep, zou eigenlijk The voice of Holland op dat moment moeten worden uitgezonden, maar zoals u weet werkten daar veel vieze mensen die allerlei ranzige dingen deden met meisjes.”

Humor en klasse

Chantal is ingezet als Voice-vervanger. “Dus eigenlijk is het juist heel sympathiek van Chantal Janzen om dat gat te vullen. Wat wel klopt: het amusement in Nederland is momenteel van een pover niveau.”

Hij besluit: “Er wordt met hagel geschoten en het is vaak ontzettend mis. Misschien hebben we gewoon niet zoveel humor en klasse in dit land.”

Fragment

Zelf ziet Chantal er wel heel enthousiast uit in haar pyjamashow:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Chantal Janzen in een pyjama op televisie: kwaliteits-tv of creatieve armoede?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen