Bridget Maasland shockeert collega’s met tv-tranen: ‘Wist dit niet’

Bridget Maasland laat haar collega’s bij RTL Boulevard flink schrikken met haar emotionele uitbarsting in een programma van de publieke omroep. “Ik schrik er ook van. Ik wist het helemaal niet.”

Bridget Maasland en Clarice Stenger © EO, RTL

Kefah Allush heeft een programma bij de publieke omroep waarin hij met een grafkist op zijn auto door het land rijdt op zoek naar BN’ers in een emotionele bui. Vanavond is Bridget Maasland aan de beurt en zij doet een behoorlijk persoonlijke ontboezeming, namelijk dat ze vroeger niet altijd meer zin had in het leven.

Zwarte kant

Bridget vertelt uitgebreid over haar zwarte kant. “Ik weet dat donker heel donker kan zijn. Zwaarmoedig, donker, heel donker werd het dan. Niet meer willen. Wat niet meer? Ja, leven… Zo concreet, ja.”

Wat deed ze dan? “Nou, snel dingen verzinnen die ik moest doen. Dat ik daaruit ging, weg daarvan. En op een gegeven moment werd dat makkelijker, toen kreeg ik een kind. En als je iets hebt om voor te leven, dan is dat niet zo moeilijk. Blijkbaar vind ik mezelf niet genoeg om voor te leven, dus ik was heel blij dat ik zo’n klein hummeltje in mijn leven had.”

‘Ik schrik ervan’

Frank Dane startte het fragment gisteren in bij RTL Boulevard en reageert geschrokken. “Ik schrik er ook van. Ik wist het helemaal niet.”

Collega Lex Uiting: “Ik ook niet.”

Frank: “Weet jij dit, Clarice? Want jullie zijn vrienden?”

Clarice geëmotioneerd: “Nee, dit ontroert me ook. Nee, ik weet het niet. Nee, nee.”

‘Wat gek’

Frank vindt het goed dat Bridget deze kant van zichzelf deelt. “Maar wat gek, maar zo zie je ook maar. Je ziet altijd Bridget hier staan als die vrouw die alles onder controle heeft. Maar het is zo’n lieve dame met een klein hartje. Ik schrik hier wel van.”

Verslaggever Aran Bade: “Ik vind het ook een indrukwekkend programma, want het brengt altijd dit soort gesprekken los blijkbaar. Ja, ik vind het indrukwekkend wat ze zeggen. En dapper van Bridget hoor.”

Clarice: “Voor de hele context denk ik dat het gewoon wel goed is om het hele programma nog te kijken. Daar ben ik wel nieuwsgierig naar.”

Fragment

Het bewuste fragment van de openhartige Bridget:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

BN'ers die al hun zielenroerselen op tafel gooien tijdens een tv-interview. Mooi of toch beetje privé?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen